0

Όλο και πιο αισθητή γίνεται η συνεχής απαξίωση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, αλλά και του δημόσιου συστήματος Υγείας στον Βόρειο Έβρο. Τα αγροτικά ιατρεία δεν λειτουργούν ενώ τα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο είναι υποστελεχωμένα, τόσο σε ιατρικό, όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό. Η τελευταία εξέλιξη αφορά στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου η οποία λειτουργεί ουσιαστικά με δύο μόνο ειδικευόμενους γιατρούς, εκ των οποίων ο ένας απουσιάζει με άδεια ανατροφής τέκνου. Σημειώνεται ότι το οργανόγραμμα προβλέπει 7 ειδικευόμενους και 4 ιατρούς.

Την ίδια ώρα τα κενά προσπαθούν να καλύψουν οι αγροτικοί γιατροί, οι οποίοι αναγκαστικά εφημερεύουν στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, ώστε να εξυπηρετηθεί ο μεγάλος αριθμός των ασθενών. Λύση, βέβαια, η οποία επίσης καρκινοβατεί μια και τα χωριά του Έβρου έχουν ερημώσει πια και από αγροτικούς γιατρούς, όπως σημειώσαμε. Διαπιστώνεται, λοιπόν, ότι για ακόμα μία φορά οι κάτοικοι του Έβρου άκουσαν κούφια λόγια μετά την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας στα Νοσοκομεία του Νομού, ο οποίος υποσχέθηκε αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Και όλοι αναρωτιούνται πώς θα δουλέψει ένα νοσοκομείο, το οποίο πλέον στερείται βασικής στελέχωσης από ανθρώπινο δυναμικό.

http://www.methorios.gr/online/?p=9116

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top