0

Στην Αλεξανδρούπολη προτείνεται να συνεχίσει τη λειτουργία του το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που λειτουργεί στο Διδυμότειχο σύμφωνα με την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.Δ.Ι.Π.). Αυτό ανέφερε έγγραφο που έστειλε η Αρχή στο Υπουργείο Παιδείας στις 25 Σεπτεμβρίου. Η Συγκεκριμένη πρόταση είναι αποτέλεσμα μίας σχετικής έκθεσης που συντάχθηκε, στην οποία κρίθηκε ως «μη βιώσιμο» το ΤΕΙ στο Διδυμότειχο, όπως και άλλα τμήματα σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας ζήτησε τις απόψεις επί των πορισμάτων αυτών από τις διοικήσεις των σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Όσον αφορά το Τμήμα Νοσηλευτικής, σε έγγραφο του ΤΕΙ αναφέρεται ότι η λειτουργία του τμήματος στο Διδυμότειχο είναι επιβεβλημένη με τη σημερινή του μορφή και χωροθέτηση. Παράλληλα επισημαίνεται ότι «η μεμονωμένη λειτουργία του τμήματος δε δυσχεραίνει την έρευνα, δικαιολογείται δε και επιστημονικά, διότι υπάρχει συνεργασία με το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, το οποίο είναι πλήρως επανδρωμένο».
Επιπλέον, απαντώντας ο Ανδρέας Λοβέρδος σε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου, κ. Ουζουνίδης για το εν λόγω θέμα, δεν πήρε θέση, παρά μόνο ανέφερε τα δεδομένα και τόνισε ότι το Υπουργείο εξετάζει όλες τις λύσεις.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρει στην απάντησή του πως σύμφωνα με την Α.ΔΙ.Π. (Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση), το εν λόγω Τμήμα πρέπει να μετεγκατασταθεί στην Αλεξανδρούπολη «η οποία διαθέτει σύγχρονες δομές, ειδικά στην Υγεία, με Ιατρική Σχολή, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και Κρατικό Νοσοκομείο» ώστε «με συντονισμό της διδασκαλίας μαθημάτων από την Ιατρική Σχολή να υπάρχει συνέχεια και συνέπεια στην θεωρητική εκπαίδευση και καλή κλινική άσκηση στα δύο υπάρχοντα Νοσοκομεία. Αντιθέτως, το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έγγραφό του τάσσεται και αυτό υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του Τμήματος Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο με το επιχείρημα ότι η μεμονωμένη λειτουργία του Τμήματος δε δυσχεραίνει την έρευνα, δικαιολογείται δε και επιστημονικά, διότι υπάρχει συνεργασία με το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, το οποίο είναι πλήρως επανδρωμένο. Το Υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων λαμβάνει υπόψη όλες τις σχετικές απόψεις, με στόχο την εξεύρεση των προσφορότερων λύσεων».

Από την πλευρά του ο κ. Ουζουνίδης υποστηρίζει ότι το Τμήμα Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του ως έχει. «Εξάλλου, απ’ όσο γνωρίζω, το συγκεκριμένο Τμήμα συνεργάζεται στενά με το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Οποιεσδήποτε ελλείψεις υπάρχουν στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, πρέπει ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος το επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα και δεσμεύτηκε για την εύρυθμη λειτουργία του, να τις φροντίσει εγκαίρως. Έτσι, με την αναβάθμιση του Νοσοκομείου που υποσχέθηκε, θα μπορεί να εξυπηρετείται και το ΤΕΙ και οι χιλιάδες κάτοικοι που έχουν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης. Η πιθανή κατάργηση του Τμήματος Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο θα προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στην τοπική κοινωνία της ακριτικής περιοχής. Θα πρέπει να σταματήσει επιτέλους η υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων του βορείου Έβρου, οι οποίοι βιώνουν καθημερινά την απαξίωση και την απροθυμία της κυβέρνησης».

http://www.methorios.gr/online/?p=9122

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top