0

Δώδεκα χρόνια μετά την ίδρυση του ΚΕΘΕΑ Κιβωτός στην Αλεξανδρούπολη και στην Καβάλα, ξεκινάει η συνεργασία του κέντρου και με το δήμο Ορεστιάδας.

Τη συνεργασία ΚΕΘΕΑ – Δήμου ανακοίνωσαν υπεύθυνη του ΚΕΘΕΑ Κιβωτός Ντέλια Τζιογκίδου και ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, σε συνέντευξη τύπου.

Το παράρτημα θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη πρωί σε χώρο όπου θα παραχωρήσει ο δήμος Ορεστιάδας.

Το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας. Βρίσκεται δίπλα στους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους από την ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης ελληνικής Θεραπευτικής Κοινότητας, το 1983. Όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής: στο δρόμο, στα σωφρονιστικά καταστήματα, σε μονάδες σε όλη την Ελλάδα. To KEΘΕΑ απευθύνεται επίσης σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με άλλες μορφές εξάρτησης, όπως το αλκοόλ, ο τζόγος και το διαδίκτυο.

Τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ αντιμετωπίζουν ολοκληρωμένα την εξάρτηση και τα προβλήματα που τη συνοδεύουν, παρέχοντας συμβουλευτική και θεραπεία απεξάρτησης, υποστήριξη της οικογένειας, φροντίδα για θέματα υγείας και νομικές εκκρεμότητες, εκπαίδευση και κατάρτιση, επανένταξη στην κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας δεν χορηγούνται υποκατάστατα ή φάρμακα. Στόχος είναι η πλήρης και σταθερή αποχή από τις ουσίες και η ισότιμη επανένταξη του ατόμου στην κοινωνία.

Το ΚΕΘΕΑ εφαρμόζει επίσης προγράμματα πρόληψης και αγωγής υγείας σε εκπαιδευτικές κοινότητες όλων των βαθμίδων, ομάδες υψηλού κινδύνου για χρήση ουσιών και τις τοπικές κοινωνίες. Αποτελεί δραστήριο οργανισμό εκπαίδευσης και έρευνας στον τομέα των εξαρτήσεων με προγράμματα και δραστηριότητες που αποσκοπούν στην καλύτερη κατανόηση του φαινομένου, στην προώθηση της επιστημονικής γνώσης και στη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στα εξαρτημένα άτομα και τις οικογένειές τους.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ από το βόρειο τμήμα του Έβρου είναι πάρα πολλές και μέχρι τώρα η βοήθεια δίνονταν μόνο από την Αλεξανδρούπολη.

Ο δήμος Ορεστιάδας, το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε καμπάνια ενημέρωσης, με δημοσιεύσεις και διαφημιστικά μηνύματα, ενώ το φυλλάδιο του ΚΕΘΕΑ θα διανεμηθεί μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΟ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το 2551089595.

http://www.thrakinea.gr/archives/86193

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top