0

Εδώ και εβδομάδες, οι ελεύθεροι πολιορκημένοι του Κομπάνι ζητούν απεγνωσμένα από την Τουρκία να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τα στίφη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους -ή, τουλάχιστον, να ανοίξει τα σύνορά της και να επιτρέψει σε ενισχύσεις και εφόδια να φτάσουν στην πόλη.

Η Άγκυρα, μέχρι σήμερα, απέρριπτε κατηγορηματικά το αίτημα αυτό, θέτοντας απαράδεκτους και εκβιαστικούς όρους. Από χθες, όμως, έκανε ένα βήμα παραπέρα, στρέφοντας τα πυρά της (στην κυριολεξία) εναντίον των βασικών συμμάχων των ηρωικών υπερασπιστών του Κομπάνι.

Όπως έγινε γνωστό από τουρκικά και κουρδικά ΜΜΕ -χωρίς να διαψευστεί από την τορκική πλευρά- μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν στόχους του ΡΚΚ στο έδαφος του Ιράκ, με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν σοβαρές απώλειες -σύμφωνα τουλάχιστον με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Εφόσον η πληροφορία επαληθευτεί, θα πρόκειται για την πρώτη τέτοια ενέργεια από τουρκικής πλευράς εδώ και δύο σχεδόν χρόνια. Ουσιαστικά δε, θα σηματοδοτεί τον ντε φάκτο τερματισμό της ειρηνευτικής διαδικασίας που είχε ξεκινήσει, με τη συμβολή και του φυλακισμένου ηγέτη του ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Πολύ περισσότερο καθώς τόσο ο ίδιος ο Οτσαλάν όσο και κορυφαίοι στρατιωτικοί διοικητές του ΡΚΚ είχαν απειλήσει την Τουρκία με νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις εάν δεν άλλαζε τακτική απέναντι στο Κομπάνι...

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=113367665

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top