0

Καλά νέα για χιλιάδες ένστολους οι οποίοι θα πάρουν με το μισθό του Δεκεμβρίου αυξήσεις και τα αναδρομικά για τις περικοπές που τους έγιναν από τον Ιούλιο του 2012.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να τους επιστρέψει το 50% της περικοπής που τους έγινε τον Ιούλιο του 2012 και η πρώτη καταβολή θα γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο επιστρέφοντάς τους αναδρομικά το ποσό από τον Ιούλιο του 2014. Τα υπόλοιπα χρήματα θα εισπράξουν οι ένστολοι με τους μισθούς τους από την 1/1/2015 σε 36 δόσεις κάθε μήνα και θα αφορούν στα αναδρομικά από την περικοπή των μισθών τους για την περίοδο Ιούλιος 2012-Ιούλιος 2014, ωστόσο μειωμένα και αυτά κατά 50%.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει συμψηφισμός των αναδρομικών που θα τους δοθούν με το κοινωνικό μέρισμα που έλαβαν οι ένστολοι το οποίο προέκυψε από το πλεόνασμα του 2013.

Επίσης, θα παραμείνουν «ξεπαγωμένες» οι μισθολογικές προαγωγές των ένστολων από τον Ιούλιο του 2012 και μετά.

Αναφορικά με το αν θα υπάρξουν αλλαγές στο μισθολόγιο των ένστολων μετά την υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η ίδια πηγή τόνισε ότι οι αυξήσεις θα είναι για όλους τους ένστολους οι ίδιες ανεξάρτητα από το βαθμό τους, προσθέτοντας ότι το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου μισθολογίου θα το εξετάσουν τα αρμόδια υπουργεία.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113367653

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top