0

Τρία σημαντικά, συγχρόνως και πρωτοποριακά γεγονότα έλαβαν χώρα στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου τις τελευταίες μέρες...

Το πρώτο το Σάββατο στις 18 Οκτωβρίου είχε σχέση με την έναρξη των Χριστιανικών Μαθητικών Ομάδων. Από εφέτος με πρωτοβουλία των ίδιων των παιδιών αλλά και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου άλλαξε ο τρόπος των συνάξεών τους.

Οι συγκεντρώσεις έγιναν κοινές και έτσι αγόρια και κορίτσια θα κάνουν μαζί τα μαθήματά τους και από κοινού θα μοιράζονται τους χώρους με όλα τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας έτσι όπως το ζήτησαν τα ίδια εκσυχρονίζοντας τους χώρους.

Τα στελέχη μας φοιτητές, και που είναι πάρα πολλά, θα βρίσκονται κάθε Σάββατο στο Σιδηρόκαστρο και θα έρχονται από τις πόλεις που σπουδάζουν με έξοδα της Μητροπόλεως για να επιβλέπουν και να καθοδηγούν τα μικρότερα παιδιά.

Ο υπεύθυνος Ιερέας θα είναι επικεφαλής και θα συντονίζει το όλο έργο. Ο Μητροπολίτης θα έχει τη γενική επίβλεψη.

Έτσι λοιπόν το Σάββατο 18 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για την έναρξη των Ομάδων.

400 και πλέον παιδιά δημιούργησαν το αδιαχώρητο μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και ενθουσιασμού.

Στη συνέχεια χωρισμένα σε τρείς ομάδες όργωσαν κυριολεκτικά ολόκληρη τη πόλη με φωνές και τραγούδια στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού.

Στην επιστροφή τούς περίμενε γλέντι με τραγούδια και χορούς και εδέσματα που παρασκευάστηκαν στα κάρβουνα από τους μεγαλύτερους.

Από την εβδομάδα μετά την εορτή του Αγίου Δημητρίου θα αρχίσει σε εντατικούς ρυθμούς η λειτουργία της Χριστιανικής Εστίας με σκέψη λεωφορείο να περιοδεύει τα γύρω χωριά και τις ενορίες και να μεταφέρει και τα παιδιά των χωριών που επιθυμούν στον Πνευματικό αυτό και υγιή χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Οι επόμενες προγραμματισμένες εκδηλώσεις μετά τη μεγάλη συναυλία που δόθηκε προ εβδομάδων είναι η διοργάνωση του τρόπου εξετάσεων των κατοίκων μας απο τούς Γιατρούς του κόσμου που θα έλθουν για ιατρικές εξετάσεις σε τρείς ήδη επιλεγμένες περιοχές καθώς και πολλές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Η δεύτερη εκδήλωση αφορούσε τη Θεία Λειτουργία την ημέρα της εορτής του Αγίου Γερασίμου τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκε στην ενορία της Ευαγγελιστρίας.

Ο Σεβασμιώτατος με πολλούς ιερείς και διακόνους λειτούργησε χάριν των Κύκλων μελέτης Αγίας Γραφής που αρχίζουν τη λειτουργία τους τις μέρες αυτές. Παρούσες ήσαν πλέον των 250 γυναικών οι οποίες μετά τη Θεία Λειτουργία στον αυλόγυρο του Ναού παρακολούθησαν πρόγραμμα παραδοσιακών χορών και εγεύθηκαν ποντιακά εδέσματα προσφορά των Κυριών της ενορίας.

Η Τρίτη εκδήλωση αφορούσε τη σύναξη των Ιερέων που έγινε στην Ιερά Μονή του Ακριτοχωρίου την Τρίτη 21 Οκτωβρίου με την ευκαιρία της μνήμης των εγκαινίων του νέου Καθολικού προ διετίας από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ Βαρθολομαίο.

Η σύναξη αυτή όμως είχε κάτι ξεχωριστό και πρωτοποριακό για τα δεδομένα των Ιερατικών Συνάξεων.

Έγινε από κοινού δηλαδή με τη συμμετοχή και των συζύγων των Ιερέων και Ιεροδιακόνων και όλοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα που προετοιμάστηκε και στη συζήτηση που ακολούθησε.

Πρώτος ομιλητής της συνάξεως ήτο ο τακτικός Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Σκαλτσής και θέμα του ήτο « Η Λειτουργική ζωή της Ιερατικής οικογένειας».

Η δεύτερη ομιλία έγινε από την Πρεσβυτέρα και Φιλόλογο Μαρία Αφεντουλίδου με θέμα «Ο ρόλος της Πρεσβυτέρας στη ζωή της οικογένειας και της ενορίας».

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος με συντονιστή το Σεβασμιώτατο, χαιρετισμός της ηγουμένης Ιακώβης Μοναχής και τέλος συμβουλές και παραινέσεις από τον Μητροπολίτη.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την ακολουθία σε μικρόσχημη της Φιλοθέης μοναχής από την ενορία του Αγκίστρου.

http://www.serraikanea.gr/koinonia/item/14153-protoporiaka-gegonota-stin-iera-mitropoli-sidirokastrou-fotografies.html

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top