0

Το νέο προεδρείο της Εκτελεστικής της Επιτροπής εξέλεξε την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τη συνεδρίαση της στην Κομοτηνή. Πρόεδρος της ΠΕΔ εξελέγη, όπως αναμενόταν, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλης Λαμπάκης, με τη Δήμαρχο Καβάλας κα Δήμητρα Τσανάκα να εκλέγεται Αντιπρόεδρος, τον Δημοτικό Σύμβουλο Παρανεστίου κ. Θεόδωρο Αθανασιάδη να εκλέγεται γραμματέας, ενώ μέλη εξελέγησαν ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Καδή Ισμέτ και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αβδήρων κ. ΒασίληςΤσολακίδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τα 21 μέλη που εξελέγησαν στην ΠΕΔ την προηγούμενη Παρασκευή, μόνο 14 συμμετείχαν στη συνεδρίαση, εκ των οποίων οι 13 ανήκαν στο Ενωτικό ψηφοδέλτιο που είχε κατέλθει και ο ένας, ο κ. Παύλος Μιχαηλίδης, από το συνδυασμό «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Συνεργασία», ο οποίος μάλιστα έδωσε και ένα πιο συγκρουσιακό αέρα στη συνεδρίαση.

Σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη ο κ. Λαμπάκης αναφέρθηκε στην εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δηλώνοντας πως θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προκειμένου να ωφεληθεί και η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. αλλά και ο Δήμος, αφού όπως δήλωσε, αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα.

Στη συνέχεια, ο κ. Λαμπάκης αναφέρθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ και την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου, ανακοινώνοντας ότι πλέον ο χώρος των 9,5 στρεμμάτων δίπλα από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης περνάει στην κυριότητα του Δήμου, όπου όπως είπε ο κ. Δήμαρχος προορίζεται εκεί να χτιστεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης.

Τέλος, αναφορικά με το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες νομιμοποίησης του ακινήτου, ώστε, με την νομιμοποίηση αυτή, να δημιουργηθεί η τυπική μορφή και ονομασία του Πάρκου.

ΑΝΑΣΑ για την Αλεξανδρούπολη: Ο Λαμπάκης συμφωνεί με το ξεπούλημα στο ΤΑΙΠΕΔ

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του κου Λαμπάκη στη συνέντευξη Τύπου εξέδωσε η δημοτική παράταξη «ΑΝΑΣΑ για την Αλεξανδρούπολη, όπου σχολιάζει την εκλογή στην ΠΕΔ, αλλά και τα ζητήματα ΕΟΤ και ΤΑΙΠΕΔ. Αναλυτικά:

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και πρόσφατα εκλεγμένος (ΠΕΔ/ΑΜΘ) με το κοινό ψηφοδέλτιο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, με την σημερινή του συνέντευξη τύπου ξεπέρασε κάθε όριο ανευθυνότητας, προχειρότητας και υποκρισίας αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις πολιτικές που υπηρετεί. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να επικροτήσει την πολιτική ξεπουλήματος της χώρας από το ΤΑΙΠΕΔ όταν σε ολόκληρη την χώρα έχουνε ξεσηκωθεί άπαντες εναντίον του!

Όπως χαρακτηριστικά είπε αναφερόμενος στον χώρο του ΕΟΤ, ο ίδιος συμφωνεί εν μέρει με την πολιτική του ΤΑΙΠΕΔ όσο αφορά τα αναξιοποίητα ακίνητα του δημοσίου!!!

Δηλαδή ο κατά τα άλλα περιβαντολλογικά ευαίσθητος κύριος Λαμπάκης συμφωνεί με το ξεπούλημα όλων εκείνων των περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και απόλυτης προστασίας που έχουν περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ και ειναι προς πώληση μια και παραμένουν ως σήμερα αναξιοποίητα, όπως για παράδειγμα το ακίνητο στη Μπούκα της Κέρκυρας το οποίο ανήκει στον προστατευόμενο βιότοπο CORINE των Αλυκών Λευκίμμης.

Κάτι ανάλογο θα επιθυμεί φανταζόμαστε και για αντίστοιχους βιότοπους, δρόμους και λιμάνια!!!! Δικαιολογείται συνεπώς με αυτό τον τρόπο και η πρόσφατη απόφασή του να χαρίσει στην ουσία στο ΤΑΙΠΕΔ δημοτική έκταση 700 τ.μ. μειώνοντας το πλάτος οδού που οδηγεί στην παραλία κατά 6 μέτρα.

Στη συνέχεια και για λόγους εντυπωσιασμού με την ίδια προχειρότητα που αποφάσισε πρόσφατα για την πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού, μας ανακοίνωσε την πρόθεση του για την μεταφορά του δικαστικού μεγάρου απέναντι από τις εγκαταστάσεις του ΕΟΤ και δίπλα απο το αρχαιολογικό μουσείο! Και όλα αυτά χωρίς να έχει πρώτα προηγηθεί το επικαιροποιημένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) το οποίο βρίσκεται στην υπογραφή της σύμβασής του. Ως δήμαρχος οφείλει να γνωρίζει ότι το ΓΠΣ καθορίζει τους στρατηγικούς στόχους της χωροταξικής ανάπτυξης του Δήμου, αλλά και τις βασικές λειτουργίες της πόλης , που παράγουν κυκλοφοριακούς φόρτους, όπως οι ζώνες κατοικίας, αναψυχής, εμπορίου, τουρισμού, βιοτεχνίας κλπ, καθώς και τις πολεοδομικές και χωροταξικές προβλέψεις για δρόμους, πλατείες, επιβατικούς σταθμούς, βιοτεχνικά πάρκα, εμπορικά κέντρα κλπ.

Τέλος επικαλούμενος υπηρεσιακούς παράγοντες για αυτές του τις αποφάσεις (όπως ψευδώς επικαλέστηκε πως έχει την σύμφωνη γνώμη των μελετητών για την πεζοδρόμηση της παραλιακής) του θυμίζουμε πως υπηρεσιακοί παράγοντες ήταν αυτοί που εξέδωσαν λανθασμένη βεβαίωση στην διοίκηση του ΚΤΕΛ για την αγορά οικοπέδου, το οποίο στην συνέχεια κρίθηκε ακατάλληλο για την μετεγκατάσταση του.

Και όλα αυτά σε μια αιφνιδιαστική συνέντευξη τύπου, την ίδια ακριβώς ώρα και ημέρα που ανακοινώνονταν με κάθε επισημότητα η έναρξη της εφαρμογής του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» (δυστυχώς) στον δήμο Δράμας αντί του δικού μας δήμου, από καθαρή υπαιτιότητα και προϊόν συνδιαλλαγής (εκλογής του ως πρόεδρος στην ΠΕΔ) του κυρίου δημάρχου.

Τέλος όσο αφορά τις δηλώσεις του ως Πρόεδρος του περιφερειακού οργάνου της ΠΕΔ, πως θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προκειμένου να ωφεληθεί και η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. αλλά και ο Δήμος, καλείται να απαντήσει με ποιόν τρόπο θα συνδυάσει τα συμφέροντα δήμου και Περιφέρειας για παράδειγμα στο φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Διότι σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς (τους οποίους υπηρετεί πιστά μέχρι σήμερα ο κύριος Λαμπάκης) θα λειτουργήσει για τις ανάγκες όλης της Περιφέρειας ΑΜΘ μόνο μια μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) αυτή της Αλεξανδρούπολης, κάτι που είναι εντελώς ασύμφορο για τους δημότες μας σύμφωνα και με τις πρόσφατες δηλώσεις του κυρίου δημάρχου.

http://www.methorios.gr/online/?p=8992

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top