0

Με ερώτησή του ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Ουζουνίδης, που κατέθεσε στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, μεταφέρει στη Βουλή το πάγιο αίτημα όλων των κατοίκων του ακριτικού νησιού της Σαμοθράκης για ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με άλλα λιμάνια του Βορειοανατολικού Αιγαίου και της Αθήνας, όπως αυτό εκφράζεται και από σχετική επιστολή του Δημάρχου του νησιού.

Η επιστολή του Δημάρχου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Για σειρά ετών αίτημα, όχι μόνο του Δήμου Σαμοθράκης, αλλά και του όμορου Δήμου Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης Περιφέρειας στην οποία διοικητικά υπαγόμαστε είναι η σύνδεσή μας με άλλα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και κυρίως με τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη. Επίσης, η ακτοπλοϊκή απομόνωσή μας τα τελευταία χρόνια από την πρωτεύουσα του κράτους μέσω Λαυρίου έχει δυσμενέστατες συνέπειες στην οικονομία του νησιού, η οικονομική κρίση και το μεγάλο κόστος πρόσβασης του νησιού μας από την υπόλοιπη Ελλάδα με την υπάρχουσα συγκοινωνία (οδικώς μέχρι Αλεξανδρούπολη που αποτελεί και τη μοναδική ακτοπλοϊκή μας σύνδεση) έχει τελματώσει το ρεύμα τουριστικής προέλευσης από το εσωτερικό της χώρας μας. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη την ζωτικής σημασίας σύνδεση της νήσου της Σαμοθράκης με το Λαύριο και τα άλλα λιμάνια του Βορειοανατολικού Αιγαίου καθώς αποτελούν την προϋπόθεση για την ανάκαμψη και την βιωσιμότητα της περιοχής μας. Η έλλειψη πρόβλεψης της γραμμής ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού μας ιδιαίτερα με το Λαύριο ισοδυναμεί με καταδίκη σε μαρασμό».

Δεδομένων αυτών ο κ. Ουζουνίδης, απευθυνόμενος στον Υπουργό ρωτά: «Για πόσο καιρό ακόμα προτίθεστε να αγνοείται ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Σαμοθράκης, του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αλλά και όλων των κατοίκων του Νησιού και του Νομού Έβρου για ακτοπλοϊκή σύνδεσή του με άλλα λιμάνια του Βορειοανατολικού Αιγαίου και της Αθήνας; Σκοπεύετε στον επερχόμενο σχεδιασμό των ακτοπλοϊκών γραμμών δημοσίου συμφέροντος για το βορειοανατολικό Αιγαίο να συμπεριλάβετε και τη Σαμοθράκη και να μεριμνήσετε για την ακτοπλοϊκή της σύνδεση;».

http://www.methorios.gr/online/?p=9001

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top