0
Με αφορμή την έγγραφη διαμαρτυρία του προέδρου του κόμματος «Έλληνες Φορολογούμενοι – Κίνημα Πολιτών», Γιάννη Σιάτρα, προς τον υπουργό Οικονομικών περί μη παραλαβής από ΔΟΥ ενδικοφανούς προσφυγής φορολογούμενης κατά εκκαθαριστικού σημειώματος που αφορούσε τη φορολογία εισοδήματός της, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε σαφείς οδηγίες προς τις Εφορίες ότι πρέπει να παραλαμβάνουν κάθε έγγραφο που περιέρχεται στην υπηρεσία.

Ταυτόχρονα το υπουργείο Οικονομικών στο σχετικό έγγραφο που απέστειλε στα μέσα Σεπτεμβρίου σε όλες τις ΔΟΥ, υπενθυμίζει στους υπαλλήλους των υπηρεσιών του ΥΠΟΙΚ ότι οφείλουν να συμπεριφέρονται με σεβασμό και ευπρέπεια προς τους πολίτες.

«Κάθε έγγραφο που περιέρχεται στην υπηρεσία με οποιονδήποτε τρόπο, καταχωρίζεται αυθημερόν στο βιβλίο εισερχομένων», σημειώνει μεταξύ άλλων το υπουργείο και υπογραμμίζει ότι: «η υπηρεσία στην οποία υποβάλλεται η αίτηση χορηγεί στον ενδιαφερόμενο απόδειξη παραλαβής, όπου περιλαμβάνονται ο οικείος αριθμός πρωτοκόλλου…».

«Οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, συνεπώς και των ΔΟΥ, οφείλουν να παραλαμβάνουν τις αιτήσεις των πολιτών και να τις διεκπεραιώνουν εντός των προθεσμιών που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 4 του Ν. 2690/1999», προστίθεται.

Το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών:


http://www.antenna.gr/news/Economy/article/365460/ypoik-oi-efories-ofeiloyn-na-paralambanoyn-tis-endikofaneis-prosfyges


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top