0

Στη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση που -υποτίθεται πως- ήρθε για να σταματήσει τη διαφθορά και να ανοίξει ένα νέο και υγιές κεφάλαιο στην τηλεοπτική ιστορία, φαίνεται πως οι καταγγελίες και τα... σκάνδαλα δεν σταματούν ποτέ.

Αποδέκτης μιας σοβαρότατης καταγγελίας έγινε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών λειτουργών (ΟΙΕΛΕ), η οποία ανακοίνωσε ότι έχει ήδη στείλει στον εισαγγελέα καταγγελία σύμφωνα με την οποία διευθυντικά στελέχη της ΝΕΡΙΤ απέκτησαν πιστοποιητικά καλής γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, χωρίς καμία ώρα μαθήματος αλλά έναντι αμοιβής! Και προσοχή, δεν μιλάμε για υποψήφιους στο διαγωνισμό, αλλά για διευθυντικά στελέχη.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η ΟΙΕΛΕ στάθηκε μια από τις αφορμές για να παρέμβει ο εισαγγελέας στον διαγωνισμό προσλήψεων της ΝΕΡΙΤ, ύστερα από καταγγελίες που είχε δεχτεί για παροχή ψευδών πιστοποιητικών σπουδών σε υποψήφιους.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Η ΟΙΕΛΕ έγινε αποδέκτης σοβαρότατης καταγγελίας για διευθυντικά στελέχη της ΝΕΡΙΤ, την οποία έχει αποστείλει στον Εισαγγελέα. Σύμφωνα με την καταγγελία τα συγκεκριμένα στελέχη απέκτησαν ψευδείς πιστοποιήσεις για την καλή χρήση Η/Υ χωρίς καμιά ώρα μαθήματος, απλώς και μόνο με την παρουσία τους σε εξετάσεις έναντι αμοιβής. Ιδιαίτερα σοβαρό είναι επίσης το γεγονός ότι τα παράνομα πιστοποιητικά επικυρώθηκαν από μεγάλο δημόσιο Πανεπιστήμιο που λειτουργεί στο Λεκανοπέδιο.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι το εξής: Η Πολιτεία προτίθεται να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να ξεριζώσει τα ογκούμενα φαινόμενα αδιαφάνειας και αυθαιρεσίας στον ευρύτερο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ή θα αφήσει ισχυρά συμφέροντα να κάνουν πάρτι εκατομμυρίων εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος, του συμφέροντος της κοινωνίας, των δημόσιων σχολείων, αλλά και των ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης που λειτουργούν νόμιμα;

Η Ομοσπονδία εδώ και χρόνια κάνει το καθήκον της, φέρνοντας στο φως ανάλογες σκανδαλώδεις υποθέσεις. Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση διαφημίζει στην κοινωνία ότι έχει ξεκινήσει μια σταυροφορία κάθαρσης στη δημόσια διοίκηση με αξιολόγηση και αναζήτηση παράνομων τίτλων. Η ΟΙΕΛΕ τους στέλνει όλα τα στοιχεία. Το λόγο έχουν πλέον οι Υπουργοί Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

http://www.thetoc.gr/media/article/oiele-dieuthuntika-stelexi-tis-nerit-eksagorasan-pistopoiitika


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top