0

Το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας ενέκρινε οριστικά τις τροποποιήσεις του νόμου για την Άμυνα και τις Ένοπλες Δυνάμεις βάσει του οποίου οι στρατιωτικοί θα λάβουν αύξηση στον μισθό τους – ένα μέτρο που θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου 2025.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε από κοινού από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και εγκρίθηκε ομόφωνα με 164 ψήφους υπέρ.

Σύμφωνα με τον τροποποιημένο νόμο, ο βασικός μηνιαίος μισθός των στρατιωτικών θα καθορίζεται ετησίως με βάση τον εθνικό μέσο μηνιαίο μισθό για το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, όπως αναφέρει το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο.

Το ποσό αυτού του μισθού θα αυξηθεί με συντελεστή τουλάχιστον 1,2 για τους μόνιμους αξιωματικούς και με συντελεστή τουλάχιστον 1,0 για τους υποψήφιους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και το στρατιωτικό προσωπικό.

Οι μισθοί των στρατιωτικών θα αυξηθούν κατά σχεδόν 30%. Ο στρατιώτης που έχει τον χαμηλότερο βαθμό θα παίρνει 2.200 λέβα τον μήνα, από 1.450 λέβα έως τώρα. Οι μισθοί των στρατιωτικών αυξήθηκαν ήδη φέτος κατά 10%. Παρά το κίνητρο αυτό, οι ένοπλες δυνάμεις έχουν έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό κατά σχεδόν 22% λόγω των χαμηλών αμοιβών, των δυσμενών συνθηκών εργασίας, των ασαφών κανόνων για την επαγγελματική εξέλιξη, των ειδικών περιορισμών και άλλων παραγόντων.

Το ποσό των βασικών μηνιαίων αποδοχών για τους πιο χαμηλόβαθμους πολιτικούς υπαλλήλους των ενόπλων δυνάμεων θα βασίζεται στον εθνικό μέσο  μηνιαίο μισθό για το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, όπως αναφέρεται από το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο. Το ύψος του μισθού αυτού θα αυξηθεί με συντελεστή τουλάχιστον 0,8 για τους αποφοίτους πανεπιστημίου και με συντελεστή τουλάχιστον 0,6 για τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

https://www.militaire.gr/ayxiseis-30-stoys-misthoys-ton-stratiotikon-sti-voylgaria/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top