0

"Δημόσια Ιστορία και Δικαιοσύνη", ένας ιδιαίτερος συνδυασμός ανάγνωσης ή ανίχνευσης ενός παγκόσμιου, πανελλαδικού και εν κατακλείδι εγχώριου φαινομένου. Πόσο εύκολα ή δύσκολα μπορούσε κάποιος να κατηγορηθεί, να καταδικαστεί ή να απαλλαγεί από τις κατηγορίες; Με απόλυτο σεβασμό στη “μνήμη”, με μοναδικό στόχο τη νομική προσέγγιση του θέματος και με όχημα το βιβλίο του Δημήτρη Μερκούρη, το πρώτο και μέχρι στιγμής μοναδικό έργο που άγγιξε σε βάθος μια “μαύρη, γκρι ή κατάλευκη” σελίδα της ιστορίας του τόπου μας, οργανώνεται την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας (19:30), η βιβλιοπαρουσίαση της μελέτης “Όψεις του δοσιλογισμού στην περιοχή του Έβρου 1941-1944″.

“Να ταξιδέψουμε μαζί νηφάλια και ώριμα πλέον στο χρόνο“, μας καλεί ο δικηγόρος Βασίλης Παραπαγκίδης που θα παρουσιάσει το βιβλίο, ενώ ο ίδιος ο συγγραφέας Δημήτρης Μερκούρης ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο Ράδιο Έβρος, καλεσμένος στο Εβροσκόπιο, πως πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του, λίγες ημέρες πριν την επέτειο του ΟΧΙ, “η οποία γίνεται στην Ορεστιάδα, την πόλη που στις 15 Φεβρουαρίου 1943 ο Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος δήμευσε τις περιουσίες από 71 οικογένειες“.

Ακούστε τον κ. Μερκούρη στο Ράδιο Εβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο του δημοσιογράφου Νίκου Πατούνα:

https://www.facebook.com/radioevros/videos/1135182164110582/

https://www.radioevros.gr


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top