0


Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Lucy της Καβάλας η δεύτερη πολιτική εκδήλωση της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης, της παράταξης που ηγείται ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Ο κ. Μέτιος παρουσίασε το έργο και το πρόγραμμά του για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής, της υγείας, της παιδείας, της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και των υποδομών στις οδικές μεταφορές, στην αντιπλημμυρική προστασία, στη συντήρηση κτιρίων και στα έργα ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα.

Ο κ. Μέτιος τόνισε ότι, κατά τη διάρκεια της διοίκησής του, μόνο στον τομέα των υποδομών, έχουν δρομολογηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και στη Θάσο πάνω από 100 έργα και μελέτες, συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 106 εκατομμύρια ευρώ.



Επισήμανε ότι η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση είναι η μοναδική περιφερειακή παράταξη που διαθέτει ολοκληρωμένο, κοστολογημένο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα και ανέφερε ότι το Σχέδιό του για την ανάπτυξη της Περιφέρειας περιλαμβάνει πάνω από 690 έργα, μελέτες και δράσεις που είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε υλοποιούνται, είτε ξεκινούν άμεσα είτε βρίσκονται σε φάση διαγωνισμού.

Υπογράμμισε δε ότι ο σχεδιασμός του για το αμέσως επόμενο διάστημα περιλαμβάνει πάνω από 70 νέα έργα σε όλη την Περιφέρεια, από τα οποία τα 18 είναι για την Καβάλα και τη Θάσο με συνολικό εκτιμώμενο προϋπολογισμό 32 εκατομμύρια ευρώ, και κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν τα πρόσωπα, τις θέσεις και το πρόγραμμα της κάθε παράταξης.

Στη συνέχεια ο κ. Μέτιος παρουσίασε τους 23 υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Πρόκειται για 10 γυναίκες και 13 άνδρες, για τους οποίους ο κ. Μέτιος τόνισε ότι είναι «ενεργοί πολίτες, γνωστοί από την επαγγελματική τους δραστηριότητα και την κοινωνική τους παρουσία, μια δυναμική ένωση ανθρώπων με εμπειρία και διαδρομή στην αυτοδιοίκηση αλλά και ανθρώπων που δοκιμάζουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους».



Στην εκδήλωση της Καβάλας παρών ήταν και ο επιχειρηματίας - ξενοδόχος κ. Παναγιώτης Ζαμπέκος, ο οποίος είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης στη Θάσο.

Οι 23 υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΠΕ Καβάλας:
  1. Αντωνιάδης Κώστας (Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας ΑΜΘ – Δικηγόρος)
  2. Γάκης Χρήστος (Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος ΑΜΘ – Δικηγόρος)
  3. Γεωργιτσοπούλου Ροδόπη (Αρχιτέκτων Μηχανικός)
  4. Γραμμένος Γιώργος (Δικηγόρος –Πρόεδρος Δικηγορικού Συμβουλίου Καβάλας – πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας)
  5. Δίγκογλου Παναγιώτα (Ερευνήτρια και project manager)
  6. Εμμανουηλίδης Βασίλης (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός)
  7. Ζησίμου Παύλος (Επιχειρηματίας)
  8. Ζιάρου Μαρία (Κτηματομεσίτρια)
  9. Καλαμούκη Βιργινία (Ιδιωτική υπάλληλος)
  10. Καραγιώργης Ανδρέας (Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αλιευτικής Πολιτικής – Ιδιοκτήτης Φροντιστηρίου ξένων γλωσσών – Καθηγητής Ιταλικών – Δημοσιογράφος)
  11. Καραγκιοζίδου Άννα (Χειρίστρια ιατρικών συσκευών στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Γ. Νοσοκομείου Καβάλας)
  12. Καρακότσαλης Γιάννης (Ιδιωτικός Υπάλληλος – προπονητής ποδοσφαίρου)
  13. Κονδυλίδου Βίλλυ (Βασιλική) (Ιδιοκτήτρια κέντρων ξένων γλωσσών – Μεταφράστρια – Διερμηνέας)
  14. Μερασεδόγλου Αντιγόνη (Λιμενικός)
  15. Μπάης Κυριάκος (Εκπαιδευτικός Δ/ντης Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεώνα)
  16. Μωυσίδου Στέλλα (Νομικός)
  17. Παπαδόπουλος Κίμων (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού – Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Καβάλας)
  18. Παπαδόπουλος Σωτήρης (Ιδιοκτήτης επιβατικών δημόσιας χρήσεως αυτοκινήτων)
  19. Παπακοσμάς Κωνσταντίνος (Υπάλληλος – Ερευνητής ιστορίας)
  20. Πολίτης Αλέξης (Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας – Ιατρός)
  21. Χαρίτου Δέσποινα (Μπέττυ) (Τεχνολόγος Γεωπόνος – Νοσηλεύτρια)
  22. Χατζηραφαηλίδου Κυριακή (Δικηγόρος)
  23. Χατζηφωτιάδης Χρήστος (προπτυχιακός φοιτητής Δ.Π.Θ)
Τα βιογραφικά των υποψηφίων:


Ο Κώστας Αντωνιάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Τζιόλα και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Βαλάντη 3ετή φοιτητή της Νομικής στο Α.Π.Θ. και την Καλλιόπη, μαθήτρια της τρίτης Λυκείου. Ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου παρ' Αρείω Πάγω στην Καβάλα. Τελείωσε την Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Εμπορικό Δίκαιο. Ασχολείται με το δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης εκλεγμένος ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Καβάλας τα έτη 2002 - 2010 στην πάλαι ποτέ Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, έχοντας ασκήσει τα καθήκοντα του Αντινομάρχη Καβάλας τα έτη 2004 - 2006 και του Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καβάλας τα έτη 2007 - 2008. Εν συνεχεία εξελέγη πρώτος σε ψήφους Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΜΘ την περίοδο 2014 - 2019, ασκώντας τα καθήκοντα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ. τα έτη  2014-2017 και του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜΘ τα έτη 2017 - 2019, ενώ στις τελευταίες Περιφερειακές Εκλογές του 2019 εξελέγη εκ νέου πρώτος Περιφερειακός Σύμβουλος στην ΠΕ Καβάλας, διατελών αρχικά Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας 2019-2021 και Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Έρευνας τα έτη 2022-2023.


Ο Χρήστος Γάκης είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ. Από το 2007 εργάζεται ως δικηγόρος και από το 2009 διατηρεί το δικό του δικηγορικό γραφείο στην πόλη της Καβάλας. Εξελέγη για πρώτη φορά Περιφερειακός Σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 και επανεξελέγη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Από τον Ιανουάριο του 2022 είναι θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος ΑΜΘ.


Η Ροδόπη Γεωργιτσοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα, με καταγωγή και από τον Έβρο. Είναι κάτοχος πτυχίου στην αρχιτεκτονική από το  Πανεπιστήμιο του Bedfordshire της Αγγλίας και απόφοιτος από το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού του ΔΠΘ, στο οποίο τελείωσε με «άριστα» την έρευνα-διάλεξή της στην «Αποκατάσταση αναστήλωση κτιρίων». Έχει εργαστεί στον τομέα της εκπαίδευσης ως αρχιτέκτονας μηχανικός, για χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών στην ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ στην Καβάλα και τη Δράμα. Στο πλαίσιο σύμβασης ορισμένου χρόνου,  για χρονικό διάστημα περίπου τριών  ετών, εργάστηκε στην 12η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας όπου ανέλαβε ως αρχιτέκτονας μηχανικός την διεκπεραίωση έργων που ανέδειξαν την πόλη της Καβάλας, όπως η «Συντήρηση χερσαίου τείχους Καβάλας» (κάστρο) και η «Ανάπλαση του παράλιου τείχους της Καβάλας» (χώρος περιπάτου πίσω από τελωνείο). Η συνεργασία με την Εφορεία  Αρχαιοτήτων Καβάλας συνεχίζεται εδώ και 10 μήνες στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση και ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Θάσου». Παράλληλα, από το 2007 διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο στο οποίο ασχολείται με τη μελέτη κατοικίας, τη διακόσμηση και ανακαίνιση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.


Ο Γεώργιος Γραμμένος του Νικολάου και της Αναστασίας γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου του 1961 στην Καβάλα, είναι Δικηγόρος, έγγαμος, πατέρας δύο ενηλίκων παιδιών και κατοικεί στην Καβάλα. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και από το 1986 δικηγόρος, εγγεγραμμένος στο Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας. Το 2014 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας και από 1-1-2018 εως 31-12-2021 Πρόεδρος αυτού. Επανεξελέγη Πρόεδρος για το διάστημα από 1-1-2022 έως και 31-12-2025. Το 2014 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Καβάλας και από το 2014 έως το 2019 διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Καβάλας. Στις εκλογές του 2019 εξελέγη και πάλι δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, ιδιότητα την οποία θα κατέχει μέχρι και 31-12-2023. Επίσης υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Καβάλας από 18-5-2017 έως 15-1-2018. Στο παρελθόν συμμετείχε στις Διοικήσεις του αθλητικού Σωματείου Α.Ο. Καβάλας στο οποίο διετέλεσε και Πρόεδρος, όπως επίσης και Διευθύνων Σύμβουλος στην ΠΑΕ Καβάλας το 2002. Εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας την περίοδο 1993-1996. Συμμετείχε ως μέλος στο Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας το 1990 έως το 1993. Επίσης υπήρξε Νομικός Σύμβουλος της «Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος» από το 1989 έως το 2010, οπότε και συγχωνεύτηκε με την Τράπεζα Πειραιώς. Από τις αρχές του 2020 διετέλεσε μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου Καβάλας μέχρι τις 31-12-2022.


Η Παναγιώτα Δίγκογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα τελευταία 3 έτη ζει στην Καβάλα. Είναι Πτυχιούχος στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, όπως επίσης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στα Πληροφοριακά Συστήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα τελευταία 4 έτη είναι Υποψήφια Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με τίτλο διατριβής «Πολυκριτήρια Ανάλυση Αποφάσεων Εφαρμοσμένη σε Περιβαλλοντικά Προβλήματα». Από το 2014 και έπειτα, έχει εργαστεί σε ποικίλες θέσεις του ιδιωτικού τομέα, όπου ανάμεσα σε άλλα, το αντικείμενο απασχόλησής της αφορούσε τη διαχείριση προμηθειών σε εταιρεία logistics, την διοικητική και λογιστική υποστήριξη σε σωματείο, την οργάνωση και οικονομική διαχείριση έργων σε κατασκευαστική εταιρεία, όπως επίσης και τη διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο τομέα της εκπαίδευσης σε εταιρεία με σκοπό την κοινωνική καινοτομία. Σήμερα απασχολείται ως Ερευνήτρια και Εξωτερική Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας πάνω στη διαχείριση Ερευνητικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Παράλληλα, αρχές του 2023, δημιούργησε τον δικό της οργανισμό «Social Nebula» με αντικείμενο δραστηριοτήτων την παροχή υπηρεσιών οργάνωσης και επιχειρησιακής έρευνας.


Ο Παύλος Ζησίμου μεγάλωσε στην Χρυσούπολη και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο του εμπορίου. Η ενασχόληση του με τα κοινά ξεκίνησε το 2006 μέσα από το Επιμελητήριο Καβάλας και το νομαρχιακό συμβούλιο και συνεχίστηκε στην Περιφέρεια το 2010. Το 2017 εξελέγη ως επικεφαλής παράταξης στο Επιμελητήριο. Έχει μάθει να αγωνίζεται για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου του και αυτό θα κάνει για άλλη μια φορά.


Η Μαρία Ζιάρου του Δημητρίου είναι Σύμβουλος Ακινήτων - Κτηματομεσίτρια. Γεννήθηκε στην Νέα Κηφισιά στην Αθήνα. Είναι κόρη του Δημητρίου Ζιάρου (συνταξιούχου Ναυτικού). Σε ηλικία 18 χρονών μετακόμισε με την οικογένειά της στην Καβάλα, όπου ζει μόνιμα. Είναι παντρεμένη και έχει 2 παιδιά. Εργάστηκε σε αρκετές ιδιωτικές εταιρίες στο τμήμα δημοσίων σχέσεων. Αποτέλεσε Διοικητικό μέλος του Π.Σ Αστέρα Καβάλας, επί σειρά ετών και πρόεδρος επί 3 έτη του 4ου ΕΠΑΛ Καβάλας. Την τελευταία δεκαετία, ασχολείται με το REAL ESTATE ως Σύμβουλος Ακινήτων-Κτηματομεσιτρια στην εταιρία ΑΧΙΑ REAL ESTATE , με κύριο αντικείμενο τον τουρισμό. Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή συμμετέχει στον εκλογικό συνδυασμό «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» και μαζί με τον κ. Χρήστο Μέτιο έχει στόχο να αγωνιστεί για μία Περιφέρεια-πρότυπο στην Παιδεία, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την Κοινωνική Πρόνοια, την Οικονομική Δραστηριότητα, καθώς και για τη μέγιστη ώθηση στην ανάδειξη και προώθηση των νέων και των ικανών, αλλά και στην γενναιόδωρη υποστήριξη και ουσιώδη συμπαράσταση των ευαίσθητων και ευπαθών ομάδων της περιοχής.


Ο Ανδρέας Καραγιώργης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1963. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά. Είναι κάτοχος πτυχίου Master στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) του Πανεπιστημίου Abertay Dundee της Μεγάλης Βρετανίας και του Master στο Αθλητικό Management από το Pearson Edexcel της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και του Διεθνούς πτυχίου δημοσιογραφίας (NOCN Sheffield UK Global Cert). Είναι ιδιοκτήτης φροντιστηρίου ξένων γλωσσών εδώ και 25 χρόνια στην πόλη της Καβάλας με εξειδίκευση στην ιταλική γλώσσα. Συμμετέχει στην διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ τα τέσσερα τελευταία χρόνια, ως Εντεταλμένος Σύμβουλος και ως Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής.


Η Άννα Καραγκιοζίδου μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Αποφοίτησε από το πολυκλαδικό λύκειο Αλεξανδρούπολης και σπούδασε στο τμήμα Ιατρικών μηχανημάτων ακτινοθεραπείας. Εξειδικεύτηκε στον Αξονικό και Μαγνητικό τομογράφο και είναι κάτοχος του πιστοποιητικού επιμόρφωσης τηλεϊατρικής του ΕΚΠΑ. Εργάζεται στο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του νοσοκομείου Καβάλας. Είναι παντρεμένη με τον Ροδίωνα Μαυρόπουλο, Χειρουργό - Ορθοπαιδικό του Κ.Υ. ΚΑΒΑΛΑΣ και είναι υπερήφανοι γονείς δύο παιδιών. Θέλει να ασχοληθεί ενεργά ,με αγάπη και διάθεση προσφοράς, για την Καβάλα και την Περιφέρειά μας.


Ο Γιάννης Καρακότσαλης είναι 35 ετών. Μεγάλωσε και κατοικεί στο χωριό Καραβαγγέλης του Δήμου Παγγαίου της Π.Ε. Καβάλας. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου  Θράκης με ειδίκευση στην προπονητική ποδοσφαίρου, με την οποία και  ασχολείται επί σειρά ετών προπονώντας ομάδες του τοπικού πρωταθλήματος ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του νομού Καβάλας. Παράλληλα εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει εργαστεί στον χώρο της εστίασης, σε κατασκευαστική εταιρεία  και αυτό το διάστημα σε εταιρεία εμπορίας και διανομής προϊόντων. Ο πατέρας του, Εμμανουηλ Καρακότσαλης είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ και ενεργό μέλος στη διοίκηση των παλαιμάχων του Ορφέας Ελευθερούπολης. Η μητέρα του Αναστασία Παυλίδου, συνταξιούχος νοσηλεύτρια εργαζόταν επί 34 χρόνια στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης έχοντας αναλάβει τα τελευταία χρόνια  τη θέση της προϊσταμένης. Η αδερφή του Ευαγγελία, εργάζεται ως δασκάλα  15 χρόνια και μέσω της δουλειάς της θέλει να προσφέρει γνώση και αγάπη στα «παιδιά» της, όπως αποκαλεί  η ίδια τους μαθητές της. Η καθημερινή του επαφή με πολίτες ολόκληρου του νομού (λόγω της δουλείας του αλλά και του ποδοσφαίρου) του έχει δώσει τη δυνατότητα να έχει μία συνολική εικόνα για τις ανάγκες της περιοχής! Είναι άνθρωπος που του αρέσουν οι πράξεις και όχι τα λόγια. Η ενασχόληση του με τον αθλητισμό από μικρό παιδί μου έμαθε να δίνει αγώνες.


Η Βίλλυ Κονδυλίδου γεννήθηκε στην Κομοτηνή, μεγάλωσε και ζει στην Καβάλα. Είναι Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σπουδών του Κέντρου Ξένων Γλωσσών, Πληροφορικής και Πιστοποιημένου Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, του Κέντρου BrainObrain καθώς και της Ακαδημίας Εκπαίδευσης Easy Learning - Villy Kondylidou στην πόλη της Καβάλας. Είναι εξειδικευμένη στη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας και πιστοποιημένη σύμβουλος ψυχομετρίας. Στο βιογραφικό της εκτός από τις σπουδές στην αγγλική γλώσσα έχει προσθέσει, ως απόφοιτη του University of Surrey της Μεγάλης Βρετανίας, το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη μετάφραση και διερμηνεία, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στα Οικονομικά, το Διδακτορικό Πρόγραμμα Σπουδών στην Ταυτόχρονη Διερμηνεία με εξειδίκευση στην Ιατρική και Οικονομική Ορολογία και το NLP MASTER PRACTITIONER in affiliation with the University of Santa Cruz,California. Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Palso Ν. Καβάλας. Είναι Εκλεγμένη Αντιπρόσωπος  του Νομού Καβάλας για την ΟΕΒΕΚ  και για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, Γενική Γραμματέας του Πανελλήνιου Δικτύου των Πιστοποιημένων Σχολείων QLS, Γενική Γραμματέας του Σωματείου «Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας», μέλος του Συλλόγου «Πνοή», μέλος της Επιτροπής Women Act για το Hub του Νομού Καβάλας συμμετέχοντας στις Δράσεις που ενισχύουν την Παρουσία της γυναίκας στη Δημόσια Σφαίρα. Εισηγήτρια στις Διαλέξεις NLP που διοργανώνονται Online  και διά ζώσης με στόχο τη συμβουλευτική είτε σε ατομικό είτε σε ομαδικό επίπεδο καθώς και σε τμήματα ανθρωπίνου δυναμικού. Η  θέληση και η απόφασή της για συμμετοχή στο Συνδυασμό του κ. Μέτιου έχει ως κίνητρο την προσφορά της για το κοινό καλό στην κοινωνία, τη στήριξη και τη βοήθεια στους συνανθρώπους μας με εντιμότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα.


Η Αντιγόνη Μερασεδόγλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα όπου και τελείωσε το λύκειο. Κατόπιν, μέσω των Πανελληνίων πέρασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Τελειώνοντας τις σπουδές της πέρασε το 2002 στο Λιμενικό Σώμα όπου και εργάζεται μέχρι σήμερα (ο βαθμός της είναι : Ανθυπασπιστής Λ.Σ.). Υπηρέτησε στην παραμεθόριο 8 χρόνια και συγκεκριμένα 4 χρόνια στη Σαμοθράκη και 4 χρόνια στη  Ρόδο καθώς και στην Καβάλα όπου εργάζεται μέχρι σήμερα. Ο σύζυγός της, Ευάγγελος Ταρτανής, είναι επίσης λιμενικός και έχουν έναν γιο 17 ετών.


Ο Κυριάκος Μπάης γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη και μεγάλωσε στο Κοκκινόχωμα Καβάλας. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Αλεξανδρούπολης) του Δ.Π.Θ. Είναι κάτοχος Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής (ΠΜΣ «Στελέχη Εκπαίδευσης στις Επιστήμες της Αγωγής»). Είναι Διευθυντής Σχολικών Μονάδων τα τελευταία 20 χρόνια. Την τετραετία 2004-2008 διετέλεσε Προϊστάμενος Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας. Επί 12 έτη 1999-2010 ήταν Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Ελευθερούπολης. Για δυο έτη διετέλεσε Αντιδήμαρχος και αναπληρωτής Δημάρχου. Για 25 έτη ήταν συνδικαλιστής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε διάφορες Περιφερειακές Ενότητες.


Η Στέλλα Μωυσίδου γεννήθηκε στην Καβάλα, με ποντιακή καταγωγή. Σπούδασε στη Νομική Σχολή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και κατοικεί στην Καβάλα. Το χωριό της είναι το Χορτοκόπι Καβάλας στο δήμο Παγγαίου όπου έζησε τα πρώτα παιδικά της χρόνια. Εργάστηκε σε διαφορετικούς κλάδους, ούσα φοιτήτρια μέχρι και σήμερα, όπου εργάζεται σε γνωστό ιατρείο της πόλης. Όλα αυτά τα χρόνια έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια και συνέδρια που αφορούν τόσο τη Νομική επιστήμη όσο και διάφορους θεματικούς τομείς. Αγαπά τον τόπο της, με τις χαρές και τα προβλήματα του και ήρθε η ώρα να τολμήσει το επόμενο βήμα και να προσπαθήσει να προσφέρει τα μέγιστα «με το άρωμα της νιότης στα ψηφοδέλτια». Επίσης, της έχουν απονεμηθεί διπλώματα για να τιμήσουν την εθελοντική της προσφορά και την ευγενική διάθεση προς όφελος των πολιτών. Έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς αθλητικού χορού, σε διεθνή φεστιβάλ χορού, αποκτώντας μια υπέροχη συλλογή επαίνων συμμετοχής καθώς και κύπελλα και μετάλλια. Μεγάλη της αγάπη ο χορός. Λόγω της ποντιακής καταγωγής της γνωρίζει και εξαιρετικά την ρωσική γλώσσα.


Ο Κίμων Παπαδόπουλος, Διπλωματούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών  του Δ.Π.Θ. γεννήθηκε το 1967 στο Παλαιοχώρι Καβάλας, ζει και εργάζεται στην Καβάλα διατηρώντας τεχνικό γραφείο με αντικείμενο μελέτες ενέργειας, περιβάλλοντος, δόμησης στο τουριστικό, οικιστικό, γεωργικό και βιομηχανικό τομέα. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 1993 έως σήμερα και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διπλωματούχων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων από το 1994 έως σήμερα. Εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος Καβάλας και διετέλεσε Αντινομάρχης Καβάλας από το 2007 έως το 2010.  Εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το 2011 έως το 2014. Υπήρξε άμισθο μέλος της ομάδας εργασίας μελέτης του Δήμου Καβάλας, με αντικείμενο την επεξεργασία και διαχείριση θεμάτων περιβάλλοντος, ενέργειας, υδάτινων πόρων αειφόρου ανάπτυξης και ανθρώπινου δυναμικού δημοτικών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων του Δήμου Καβάλας από το 2015 έως το 2019. Εξελέγη μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Καβάλας από το 2018 έως σήμερα.


Ο Σωτήρης Παπαδόπουλος του Κωνσταντίνου, γεννήθηκε το 1967, κατάγεται από το Χρυσοχώρι Καβάλας και είναι μόνιμος κάτοικος Χρυσούπολης του Δήμου Νέστου. Είναι έγγαμος με την Κωνσταντίνα Πετεινοπούλου και έχει δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και την Αναστασία. Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στον κλάδο των αυτοκινητιστών ως ιδιοκτήτης ταξί, από το έτος 1993 μέχρι και σήμερα. Ως επαγγελματίας αυτοκινητιστής εξελέγη Πρόεδρος του Σωματείου Ταξί «Άγιος Δημήτριος» του Δήμου Νέστου από το 1997 μέχρι το 2017, με ενεργό δράση για τα συμφέροντα του κλάδου, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε ενεργά και με την πολιτική. Εξελέγη πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης (ΔΗΜ.Τ.Ο.) Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Νέστου από το 2013 έως το 2016 και Τομεάρχης Εμπορίου της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟ.Δ.Ε.) Νέας Δημοκρατίας Καβάλας για δύο (2) συνεχόμενα έτη και συνεχίζει ως Υπεύθυνος Παραγωγικού Τομέα της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟ.Δ.Ε.) Νέας Δημοκρατίας Καβάλας. Συμμετέχει ως Μέλος της «Κυκλοφοριακής Μελέτης» του Δήμου Νέστου και ως Μέλος της Αγροτικής Επιτροπής της Περιφερειακής Ενότητας του Νομού Καβάλας καθώς και Υπεύθυνος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δ.Ε.Ε.Π. (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Καβάλας.


Ο Κωνσταντίνος Παπακοσμάς έχει εργασθεί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και η ενασχόληση του με την αυτοδιοίκηση ξεκινά από τα μαθητικά του χρόνια. Εκλεγμένος σε όλες τις βαθμίδες της αυτοδιοίκησης έχει έναν και μοναδικό στόχο την διάσωση, διαφύλαξη, ανάδειξη και προβολή του Πολιτισμού και της Ιστορίας του τόπου μας. Γεννήθηκε στην Καβάλα και είναι πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας του ΤΕΙ Καβάλας. Έχει διδάξει Δημοσιογραφία στην Μέση εκπαίδευση. Εδώ και χρόνια μιλά προσκεκλημένος της μαθητικής κοινότητας στα σχολεία της πόλης και του Νομού για την ιστορία της Καβάλας, όπως και στις εκδηλώσεις ιστορικού και κοινωνικού περιεχομένου που οργανώνουν Δήμοι σύλλογοι και φορείς. Έχει αρθρογραφία στις εφημερίδες της πόλης και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αθλητικού Τύπου.
Διετέλεσε:
  • Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Καβάλας.
  • Νομαρχιακός Σύμβουλος Καβάλας και μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος.
  • Περιφερειακός Σύμβουλος και Αντιπεριφερειάρχης (Τουρισμού - Πολιτισμού).
  • Είναι μέλος της διοίκησης της Θρακικής Εστίας Καβάλας.
Ο Κωνσταντίνος Παπακοσμάς είναι πατέρας δυο κοριτσιών αποφοίτων της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.


Ο Αλέξης Πολίτης είναι Ιατρός, Ειδικός Πνευμονολόγος - τέως Επιμελητής στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας επί σειρά ετών και από το 2019 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Καβάλα. Είναι Διδάκτωρ Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (PhD) και Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας από την 1η Ιανουαρίου 2022 μέχρι σήμερα. Παράλληλα είναι Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  (από την 1η Ιανουαρίου 2022). Διετέλεσε Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΠΑΜΘ (2019-2021) ενώ είναι τέως Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας (2018 – 2022), τέως Αντιπρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών ΓΝ Καβάλας (ΕΓΕΣΥΚ – Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Καβάλας). Παράλληλα έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Δημοσιογραφίας του ANT1. Είναι παντρεμένος με την ιατρό ΩΡΛ Μελίνα Τσέα Πολίτη και πατέρας 2 παιδιών, του Κωνσταντίνου και της Ναταλίας.


Η Δέσποινα (Μπέττυ) Χαρίτου γεννήθηκε στην Αριδαία  Ν. Πέλλας. Σπούδασε στο Τεχνολογικό Ίδρυμα Φλώρινας στην Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας. Κατοικεί στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας από το 2001 έως σήμερα. Εργάστηκε επί 15 έτη σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, με δεκαετή συνεχόμενη εργασία σε κατάστημα με γυναικεία είδη. Το 2021 αποφοίτησε από την Σχολή Νοσηλευτικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση σε κλινικές του Νοσοκομείου της Καβάλας με το μεγαλύτερο μέρος αυτής στο Εμβολιαστικό Κέντρο κατά την περίοδο Covid. Στην συνέχεια εργάστηκε ως νοσηλεύτρια σε κέντρο ιατρικής αποκατάστασης. Η τελευταία της εργασία ήταν στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ως ΤΕ Διοικητικού-Οικονομικού στο Τμήμα Προσωπικού και Μισθοδοσίας. Όλα αυτά τα χρόνια έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια και συνέδρια που αφορούν διάφορους θεματικούς τομείς με τελευταίο, σεμινάριο  με τίτλο «Οργάνωση και Διοίκηση Δημόσιου τομέα». Η άμεση επαφή της με γυναίκες επί σειρά ετών  καθώς και με ανθρώπους που έχουν ανάγκη παροχής φροντίδας σκιαγραφεί το πολιτικό της προφίλ που αφορά κυρίως την συμμετοχή κα στήριξη της για την υλοποίηση ακόμα περισσότερων δράσεων.


Η Κυριακή Χατζηραφαηλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Αποφοίτησε κατά το έτος 2013 από το Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), και δικηγορεί τα τελευταία 10 χρόνια. Ύστερα από την αποφοίτησή της από το τμήμα Νομικής, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στο Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ, λαμβάνοντας τον μεταπτυχιακό της τίτλο στον τομέα της Βιοηθικής, με βαθμό άριστα, στην τελική της εργασία με αντικείμενο την ιατρική αμέλεια και τις κλινικές μελέτες φαρμάκων. Εργάστηκε σε μεγάλες δικηγορικές εταιρείες, με έμφαση στο εμπράγματο δίκαιο και το Κτηματολόγιο, ενώ κατά τα τελευταία 2 χρόνια εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο στην Ελευθερούπολη Καβάλας. Επιπροσθέτως, στο ενεργητικό της εντάσσεται η θέση της επιμελήτριας και διορθώτριας κειμένων του νομικού περιοδικού «ΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ» επί μία πενταετία (2011 - 2016). Είναι μέλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» και εθελόντρια στο Σύλλογο Καβάλας "ΠΝΟΗ".


Ο Χρήστος Χατζηφωτιάδης, 24 ετών, έχει γεννηθεί στην Καβάλα και ζει στην Ξάνθη. Είναι τελειόφοιτος της τουρκικής Κατεύθυνσης του Τμήματος Παρευξεινίων σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Κομοτηνή. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών «Κωνσταντίνος ΙΑ’ Παλαιολόγος», Υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παρευξεινίων και μέλος Γραμματείας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής. Σε ζητήματα ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος έχει ασχοληθεί με την εισήγηση, μετάφραση και επιμέλεια εργασιών σε διεθνή και πανελλήνια Συνέδρια, κυρίως εκπαιδευτικού και περιβαλλοντικού προσανατολισμού. Από το 2018 μέχρι σήμερα, έχει απασχοληθεί επαγγελματικά σε τομείς όπως ο τουρισμός, η εστίαση και το Real Estate.


Ο Παναγιώτης Ζαμπέκος είναι επιχειρηματίας - ξενοδόχος και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης στη Θάσο.

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top