0


Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας η πρώτη πολιτική εκδήλωση της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης, της παράταξης που ηγείται ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Ο κ. Μέτιος παρουσίασε το έργο και το πρόγραμμά του για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής, της υγείας, της παιδείας, της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και των υποδομών στις οδικές μεταφορές, στην αντιπλημμυρική προστασία, στη συντήρηση κτιρίων και στα έργα ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα.

Ο κ. Μέτιος τόνισε ότι, κατά τη διάρκεια της διοίκησής του, μόνο στον τομέα των υποδομών, έχουν δρομολογηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας πάνω από 90 έργα και μελέτες, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 67 εκατομμυρίων ευρώ.



Επισήμανε ότι η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση είναι η μοναδική περιφερειακή παράταξη που διαθέτει ολοκληρωμένο, κοστολογημένο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα και ανέφερε ότι το Σχέδιό του για την ανάπτυξη της Περιφέρειας περιλαμβάνει πάνω από 690 έργα, μελέτες και δράσεις που είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε υλοποιούνται, είτε ξεκινούν άμεσα είτε βρίσκονται σε φάση διαγωνισμού.

Υπογράμμισε δε ότι ο σχεδιασμός του για το αμέσως επόμενο διάστημα περιλαμβάνει πάνω από 70 νέα έργα σε όλη την Περιφέρεια, από τα οποία τα 14 είναι για τη Δράμα με συνολικό εκτιμώμενο προϋπολογισμό 45 εκατομμύρια ευρώ, και κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν τα πρόσωπα, τις θέσεις και το πρόγραμμα της κάθε παράταξης.

Στη συνέχεια ο κ. Μέτιος παρουσίασε τους 18 υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

Πρόκειται για εννέα γυναίκες και ισάριθμους άνδρες, για τους οποίους ο κ. Μέτιος τόνισε ότι είναι «ενεργοί πολίτες, γνωστοί από την επαγγελματική τους δραστηριότητα και την κοινωνική τους παρουσία, μια δυναμική ένωση ανθρώπων με εμπειρία και διαδρομή στην αυτοδιοίκηση αλλά και ανθρώπων που δοκιμάζουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους»:


  • Ανδριοπούλου Αλπίδη Στέλλα  (Διεθνολόγος ΜΒΑ Δημόσιας Διοίκησης και Πολιτικής – Στέλεχος Γραφείου Δράμας Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης)
  • Βούγκαλη Ευτυχία (Έφη) (Ελεύθερος Επαγγελματίας)
  • Γαλοπούλου Αναστασία (Νατάσα) (Φιλόλογος με Μεταπτυχιακό δίπλωμα στην ειδική αγωγή - Ιδιωτική υπάλληλος)
  • Καψημάλης Αχιλλέας (Γενικός Χειρούργος – Μαστολόγος)
  • Κούνιου Ηρώ (Οδοντίατρος)
  • Κρυωνίδης Βασίλης (Περιφερειακός Διευθυντής – Επιθεωρητής του Ασφαλιστικού Δικτύου «NOS INSURANCE SERVICES»)
  • Μιχαηλίδου - Κόσσου Δέσποινα (Μαιευτήρας – Γυναικολόγος)
  • Μποδούρογλου Κατερίνα (Επιχειρηματίας)
  • Μυστρίδης Αθανάσιος (Σάκης) (Πολιτικός Μηχανικός)
  • Μωυσιάδης Αριστείδης (Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού – Κλινικός Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής)
  • Παναγιώτου Ευθυμία (Δημόσια Υπάλληλος)
  • Παπαδόπουλος Στέλιος (Συνταξιούχος Αστυνομικός)
  • Παπαεμμανουήλ Γρηγόρης (Αντιπεριφειάρχης Δράμας – Καθηγητής Μουσικής Άρχων Πρωτοψάλτης – Ψυχολόγος)
  • Παπαθεοδώρου Χρήστος (Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου – Δικηγόρος)
  • Πεταλούδης Στέφανος (Ελεύθερος Επαγγελματίας)
  • Σαλπιγγίδου Χαρά (Ιδιωτική Υπάλληλος)
  • Συργιάννη Ιωάννα (Ιδιωτική Υπάλληλος)
  • Τσιπίδης Δημήτρης (Αντιστράτηγος ε.α.)
Ακολουθούν τα βιογραφικά των υποψηφίων


Η Στέλλα Ανδριοπούλου Αλπίδη του Δημοσθένη και της Αρτέμιδος γεννήθηκε, μεγάλωσε και συνεχίζει να ζει στην Δράμα με τον σύζυγο της Γιάννη Αλπίδη, τοπογράφο μηχανικό και τα παιδιά τους Πασχάλη και Αρτέμιο. Εργάζεται στη Δράμα ως σύμβουλος επιχειρήσεων και είναι στέλεχος γραφείου Δράμας του Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων στον τομέα του τουρισμού και της εξυπηρέτησης πελατών και διδάσκει από το 2020 έως και σήμερα. Έχει εργαστεί στον ξενοδοχειακό τομέα του τουρισμού στην Δράμα από το 2016 έως το 2020 και γνωρίζει πέντε γλώσσες αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά και τουρκικά. Έχει ζήσει στις Βρυξέλλες από το 2005 έως το 2006 όπου παρακολούθησε σπουδές διεθνών σχέσεων και διαχείρισης κρίσεων. Είναι διεθνολόγος απόφοιτη του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος MBA στην Δημόσια Διοίκηση και Πολιτική. Συμμετέχει ενεργά σε αθλητικούς συλλόγους ως μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμας και μέλος του Δ.Σ. του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας.


Η Ευτυχία (Έφη) Βούγκαλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χωριστή Δράμας. Πραγματοποίησε σπουδές στην Αθήνα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με κατεύθυνση το Μanagεment. Κατέχει πιστοποιήσεις  αρχικής επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης σε δεξιότητες πληροφορικής επιχειρηματικού σεναρίου «Επιχειρηματικότητα και οι ευκαιρίες της αγοράς σε καιρό κρίσης – ο ρόλος του Marketing στον Ανταγωνισμό», «Οι ομάδες λογαριασμών του ελληνικού Γενικού λογιστικού σχεδίου (ΕΓΛΣ) & οι βασικές διαφορές των ελληνικών λογιστικών προτύπων (Ε.Λ.Π) με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα (Δ.Λ.Π). Την τελευταία δεκαετία διατηρεί επιχείρηση εστίασης τομέας όπου διαθέτει πολύχρονη εμπειρία καθώς έχει διατελέσει υπεύθυνη καταστημάτων σε διακεκριμένους χώρους εστίασης σε περιοχές όπως η Σαντορίνη, η Αθήνα, η Αράχοβα και η Κύπρος. Έχει εργασθεί στο Αυτοτελές Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης Δημάρχου Δράμας ενώ διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβούλιου της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Πολιτιστικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Δράμας (Δ.Ε.Κ.Π Ο.Τ.Α) και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Δράμας, συνδράμοντας σημαντικά  στην διοργάνωση μεγάλων και μικρών τοπικών πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως η Ονειρούπολη και πολλές ακόμα. Στο τοπικό κομμάτι της χωριστής συμβάλλει με τη στήριξη της  από τα παιδικά χρόνια ανήκοντας στον Μουσικόδραματικό σύλλογο και προσπαθεί να σταθεί κοντά στο  σημαντικό έργο του φιλανθρωπικού σωματείου.


Η Αναστασία (Νατάσα) Γαλοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κάτω Νευροκόπι με γονείς τον Αθανάσιο Γαλόπουλο και την Ευθυμία Χρυσομαλλίδου. Τα τελευταία 15 χρόνια ζει στην πόλη της Δράμας μαζί με τον σύζυγό της, Λάζαρο Τσαϊρίδη, και τα δύο παιδιά τους. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΑΠΘ και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Ακόμη, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν την Εκπαίδευση Ενηλίκων και τη σχολική ψυχολογία. Έχει εργαστεί ως υπάλληλος σε φαρμακείο .Υπήρξε εκπαιδεύτρια στα ΚΕΕ Δράμας. Από το 2004 μέχρι σήμερα έχει  εργαστεί σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και ως αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Από το 2022 εργάζεται και στο εμπορικό τμήμα της ΔΕΔΑ στο υποκατάστημα της Δράμας. Είναι μέλος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και του Γυμνασίου Σχολείου, στα οποία  φοιτούν τα παιδιά της. Παράλληλα, συμμετέχει ενεργά σε εθελοντικές δράσεις, που αφορούν κυρίως τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.


Ο Αχιλλέας Καψημάλης του Κωνσταντίνου είναι γεννημένος στις 25 Δεκεμβρίου 1977 και κατάγεται από την Αλιστράτη Σερρών, όπου και ολοκλήρωσε τη σχολική του εκπαίδευση. Έχει σπουδάσει ιατρική στο πανεπιστήμιο Pavlov, στη Φιλιππούπολη. Η πιστοποίηση του πτυχίου του ολοκληρώθηκε επιτυχώς, μέσω των εξετάσεων του ΔΙΚΑΤΣΑ. Ως αγροτικός ιατρός υπαίθρου, υπηρέτησε στο Κέντρο Υγείας Νέας Ζίχνης Σερρών – περιφερειακό ιατρείο Αλιστράτης. Ξεκίνησε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στο Γ.Ν. Δράμας στη Β΄ Χειρουργική Κλινική για δύο συναπτά έτη. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα του στο Γ.Ν. Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Το 2014 διεκπεραίωσε επιτυχώς τις γραπτές και προφορικές εξετάσεις της ειδικότητας, λαμβάνοντας τον τίτλο της Γενικής Χειρουργικής. Το 2017, έπειτα από εξετάσεις στην Ελληνική Μαστολογική Εταιρεία, απέκτησε εξειδίκευση στο μαστό. Το 2015  άνοιξε το πρώτο του ιδιωτικό ιατρείο στη Δράμα. Ακολούθησαν τα ιατρεία Καβάλας και Σερρών. Από το 2020 ξεκίνησε να δραστηριοποιείται και στον κλάδο της εστίασης ως ιδιοκτήτης της επιχείρησης «Ελληνικόν Γευσιπωλείον» στην Καβάλα. Από το 2015 χειρουργεί σε μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης.


Η Ηρώ Κούνιου – Χατζηγρηγορίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Δράμα. Είναι πτυχιούχος οδοντίατρος του ΑΠΘ, με εξειδίκευση στην Αισθητική και Αποκαταστατική Οδοντιατρική. Διατηρεί πρότυπο ιδιωτικό ιατρείο στον τόπο καταγωγής της, στην Προσοτσάνη Δράμας. Παρακολούθησε και εκπαιδεύτηκε στη Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική Κλινική Α.Π.Θ σχετικά με την παροχή υπηρεσιών σε περιπατητικούς και νοσηλευόμενους ασθενείς με σκοπό την εξοικείωση με το αντικείμενο της Νοσοκομειακής Οδοντιατρικής και την απόκτηση εμπειρίας σε δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα. Μετεκπαιδεύτηκε στο New York University College of Dentistry στην Αισθητική Ιατρική. Εχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ με τίτλο «Αισθητική και Αποκαταστατική Οδοντιατρική». Έχει ενεργή παρουσία μέχρι και σήμερα σε ημερίδες εκπαίδευσης και συνέδρια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οδοντιάτρων, συνεχή επιμόρφωση και μετεκπαίδευση σε θέματα του οδοντιατρικού κλάδου. Το 2023 διετέλεσε πρόεδρος στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοδοντίας που πραγματοποιήθηκε στη Δράμα. Συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δράμας και σε εθελοντικά προγράμματα που οργανώνει το Χαμόγελο του Παιδιού. Μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Προσοτσάνης "Μέγας Αλέξανδρος" , του συλλόγου Εβριτών Ν. Δράμας και του συλλόγου ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ < Δημιουργώ και προσφέρω > Ν. Δράμας.


Ο Βασίλης Κρυωνίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα. Η καταγωγή του είναι από το Δήμο Δοξάτου και πιο συγκεκριμένα από το Καλαμπάκι. Είναι τελειόφοιτος της Σχολής Τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων (πρώην Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης και σημερινό ΔΙ.ΠΑ.Ε. -Διεθνές Πανεπιστήμιο  της Ελλάδος). Είναι Περιφερειακός Διευθυντής-Επιθεωρητής  σε ένα από τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά δίκτυα στην Ελλάδα με την επωνυμία «NOS INSURANCE SERVICES». Παράλληλα είναι Συντονιστής ασφαλιστικών πρακτόρων, πιστοποιημένο στέλεχος της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς, ιδιοκτήτης των ασφαλιστικών καταστημάτων και ενέργειας «Smart Safe-ΚΡΥΩΝΙΔΗΣ Ε. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ». Είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Δοξάτου, πρώην αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δοξάτου, πρώην πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Καλαμπακιου ενώ πλέον είναι πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο.  της Νέας Δημοκρατιάς του Δήμου Δοξάτου και στέλεχος και μέλος της Διοίκησης της Δ.Ε.Ε.Π. της Νέας Δημοκρατίας Νομού της Δράμας.


H Δέσποινα Μιχαηλίδου, είναι  Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος με 2 ιδιωτικά ιατρεία στη Δράμα και την Παραλία Οφρυνίου Καβάλας, εξωτερική συνεργάτης στην κλινική Γένεσης Θεσσαλονίκης. Γεννημένη στη Δράμα από Δραμινούς γονείς, απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής Φιλιππούπολης και κάτοχος 2 Μεταπτυχιακών τίτλων: «Ομοιοπαθητικής και Εναλλακτικές Θεραπείες» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και «Στρατηγικές Ανάπτυξης Εφηβικής Υγείας» στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Μέλος της Covid Survey Team (Ομάδα Έρευνας Covid) της έδρας «Εφηβικής Ιατρικής» του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐας Κυριακού. Κατοικεί στη Δράμα, είναι παντρεμένη με τον Αναστάσιο Κόσσου Ρεφλεξολόγο και έχουν 3 παιδιά, 2 κόρες 20 και 16 ετών και ένα γιο 12 ετών.


Κατερίνα Μποδούρογλου


Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Δράμα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής της Ξάνθης και από το 2009 ασχολείται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Στο παρελθόν, υπηρέτησε ως τεχνικός σύμβουλος του Δήμου Σιταγρών και του συνενωμένου Δήμου Προσοτσάνης από το 2011 έως το 2013, ασχολούμενος με τη μελέτη έργων που αφορούσαν αυτούς τους δήμους. Από το 2013 και μέχρι σήμερα, ασχολείται με τη μελέτη τόσο ιδιωτικών όσο και δημοσίων έργων. Συγχρόνως, συμμετέχει σε μελετητικές ομάδες που αναπτύσσουν επενδυτικά προγράμματα και διαχειρίζεται την ανάπτυξη έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επιπλέον, είναι ενεργό μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, συμμετέχοντας στη μόνιμη επιτροπή Χωροταξικών, Πολεοδομικών, Αρχιτεκτονικών και Τοπογραφικών Θεμάτων, καθώς και στη μόνιμη επιτροπή Υποδομών και Μεταφορών του τεχνικού επιμελητηρίου του τμήματος της Ανατολικής Μακεδονίας.


Ο Αριστείδης Μωυσιάδης είναι Κλινικός Ψυχολόγος ψυχοθεραπευτής. Εργάζεται στην εισαγγελία πρωτοδικών Δράμας στην υπηρεσία της Κοινωνικής Αρωγής. Διετέλεσε άμισθος αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο Δράμας από το 2014 έως το 2019. Από το 2019 έως το 2021 μέλος της οικονομικής επιτροπής της ΠΑΜΘ.  Από το 2022 έως 2023 διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΑΜΘ.  Από το 2023 έως σήμερα είναι Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού της ΠΑΜΘ. Στον ελεύθερο χρόνο γράφει στίχους και έχει 25 τραγούδια στο ενεργητικό του και επίσης ασχολείται με την συγγραφή επιστημονικών βιβλίων και διηγημάτων.


Η Ευθυμία Παναγιώτου του Χρήστου γεννήθηκε στην πόλη της Δράμας. Κατάγεται από το Καλαμπάκι όπου και εκεί μεγάλωσε. Από το 1995 κατοικεί στο Δοξάτο. Είναι μητέρα δύο γιων, του Χρήστου αστυνομικού στην Αθήνα και του Αθανάσιου Δικηγόρου στην Οξφόρδη. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Πατρών ως πολιτισμιολόγος με σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό καθώς και από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με μεταπτυχιακές σπουδές στην Δημόσια Διοίκηση. Εργάζεται ως Δημόσιος Υπάλληλος, αρχικά στην Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων Δράμας και στη συνέχεια στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Το 2019 ήταν υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Δοξάτου. Συμμετέχει ως ενεργό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου καθώς και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Δοξάτου. Η καθημερινή συναναστροφή με πολίτες και η πολύχρονη εμπειρία της με ζητήματα της περιφερειακής διοίκησης, της έχουν προσφέρει μια ξεκάθαρη εικόνα των ζητημάτων που αφορούν ολόκληρη την Περιφέρεια Α.Μ.Θ.


Ο Στέλιος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Μικροκλεισούρα του Δήμου Κ. Νευροκοπίου - Δράμας το 1964, όπου και φοίτησε μέχρι και το γυμνάσιο. Συνέχισε την εκπαίδευση του στο Λύκειο, στον Δήμο Δράμας. Το 1985 πέρασε στην Αστυνομική Ακαδημία της ΕΛ.ΑΣ. απ' όπου και αποστρατεύτηκε το 2009. Είναι έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών και πρόσφατα έγινε παππούς. Στο παρελθόν εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος καθώς και Περιφερειακός Σύμβουλος στην πρώτη θητεία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Υπήρξε ο τελευταίος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού όπου και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να λυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Χιονοδρομικού κέντρου και να το αναλάβει η Περιφέρειά μας, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την ομαλή λειτουργία και χρηματοδότηση του. Τα τελευταία χρόνια είναι ειδικός Σύμβουλος σε Υγειονομική μονάδα της Δράμας. Στις εκλογές του Οκτωβρίου είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση, με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Χρήστο Μέτιο ορμώμενος από την αγάπη του για τον τόπο του κι έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την λύση των προβλημάτων της περιοχής.


Ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ γεννήθηκε το 1971 και μεγάλωσε στη Δράμα. Είναι Απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών (Θεσσαλονίκη) και Ψυχολογίας (Βοστόνη, ΗΠΑ).
Παράλληλα με τις πανεπιστημιακές του σπουδές απέκτησε  με «Άριστα» Πτυχίο και Δίπλωμα Μουσικοδιδασκάλου Βυζαντινής Μουσικής ενώ αργότερα ολοκλήρωσε τις σπουδές του και στην Ευρωπαϊκή Μουσική αποκτώντας τα πτυχία της Αρμονίας, της Αντίστιξης, της Φούγκας και της Σύνθεσης. Από τον Ιανουάριο του 2022 είναι Αντιπεριφερειάρχης Δράμας ενώ νωρίτερα διετέλεσε Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΠΑΜΘ (2019-2021) και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΑΜΘ (2022-2023). Ήταν Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Δράμας από το 2007 μέχρι το 2019 ενώ έχει διατελέσει και Αντιδήμαρχος. Είναι καθηγητής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής -Άρχων Πρωτοψάλτης, ιδρυτής και Χοράρχης του Ελληνικού Βυζαντινού Χορού «ΟΙ ΔΟΜΕΣΤΙΚΟΙ» (από το 1996) και της Παραδοσιακής Χορωδίας του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας (από το 2006). Είναι Ιδιοκτήτης του Παραδοσιακού Ξενώνα «Αρχοντικό Παπαεμμανουήλ» στον Βώλακα Δράμας, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), της Εταιρείας Επιστημών Αγωγής Δράμας, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜΣΙΕ), Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδος, του Συλλόγου Φίλοι του Αγίου Όρους, του Συλλόγου Βετεράνων Χάντμπολ Δράμας Και Εθελοντής Αιμοδότης και δωρητής οργάνων σώματος ενώ είναι Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Δραμινών Μελετών. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών!


Ο Χρήστος Παπαθεοδώρου είναι Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω – Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής Υπουργείου Δικαιοσύνης με Μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο και την Πολιτική Επιστήμη με Ειδίκευση στο Συνταγματικό Δίκαιο. Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων. Είναι πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΑΜΘ το διάστημα από το 2019 μέχρι σήμερα ενώ διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Δράμας, του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Δράμας, μέλος της ΝΟΔΕ Δράμας, υποψήφιος Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία το 2015 και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας για δύο θητείες.


Ο Στέφανος Πεταλούδης γεννήθηκε και ζει στη Δράμα .Είναι απόφοιτος Πληροφορικής  και Διοίκησης Επιχειρήσεων με Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση και Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Νομικής της Κύπρου. Πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από το 2015 καθώς και καθηγητής Πληροφορικής. Παράλληλα είναι φοιτητής Οινολογίας. Είναι Ελεύθερος Επαγγελματίας στον χώρο της εστίασης αλλά και του τουρισμού. Διετέλεσε πρόεδρος και ταμίας της Φιλοζωικής εταιρείας Δράμας. Πλούσιο κοινωνικό φιλανθρωπικό και εθελοντικό έργο.


Η Χαρίκλεια Σαλπιγγίδου κατάγεται από το Κεφαλάρι Δράμας, κατά τα παιδικά της χρόνια έζησε στη Γερμανία για μία σύντομη χρονική περίοδο και το τελευταίο χρονικό διάστημα διαμένει στη Λυδία Καβάλας. Είναι μητέρα τριών παιδιών και η ανάγκη της για να στηρίξει τον τόπο της, καθώς και ο ιδιαίτερα ενεργητικός χαρακτήρας της, την οδήγησαν στην απόφαση να συμμετέχει στα κοινά. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Δοξάτου και γνωρίζει άπταιστα τη γερμανική γλώσσα και κατέχει πτυχίο στην γερμανική γλωσσα zertifikat.Ενασχολειται με παραδοσιακά δρώμενα μέσω του πολιτιστικού μορφωτικού συλλόγου Κεφαλαρίου.Το έτος 2019-2020 συνέδραμε στην οργάνωση εκδήλωσης στο πλαίσιο της τοπικής κοινότητας του Κεφαλαρίου για την οικονομική στήριξη ενός παιδιού με προβλήματα υγείας. Αυτή την περίοδο εργάζεται στην Δομή μεταναστών Δράμας  και καταβάλλει αμέριστη προσπάθεια να υποστηρίξει και να συνεργαστεί άρτια με τους συναδέλφους τής δομής μεταναστών για την αποτελεσματικότερη λειτουργεία της και τη βέλτιστη διαμονή των φιλοξουμένων της.


Η Ιωάννα Συργιάννη ζει στην Αδριανή Δράμας του Δήμου Παρανεστίου. Δούλεψε στην Βιοτεχνία ετοίμων ενδυμάτων «SILVA Φωτιάδης Α.Ε» στην Αδριανή Δράμας για 5 χρόνια. Πήγε στη  Γερμανία και δούλεψε για 9 χρόνια στην εταιρεία AEG ενώ στη συνέχεια για 15 χρόνια διατηρούσε με τον σύζυγο της εστιατόριο. Τα τελευταία 5 χρόνια στην Γερμανία πριν επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα εργάστηκε την εταιρεία METRO ως υπεύθυνη πωλήσεων.


Ο Αντιστράτηγος ε.α Δημήτριος Τσιπίδης και Επίτιμος Διοικητής 98 ΑΔΤΕ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ» είναι νυμφευμένος με τη Χρυσάνθη Ηλιάδου, η οποία κατάγεται από τον Ξηροπόταμο Δράμας και έχουν 2 θυγατέρες, τη Γεωργία (παντρεμένη με τον κ. Χρήστο Κιοσέ, φυσικοθεραπευτή) και την Έλενα. Έχουν επίσης 2 εγγονές, τη Μαρίνα και τη Χρυσάνθη. Γεννήθηκε στη Δράμα το 1965, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Είναι το πρώτο παιδί του Ιωάννη και της Γεωργίας και έχει μία αδερφή τη Βαρβάρα και έναν αδερφό τον Αριστείδη. Ο πατέρας του ασχολούνταν με το εμπόριο και από μικρή ηλικία τον βοηθούσε στην επιχείρηση του. Η μητέρα του είναι στην Ένωση Κυριών Δράμας από το 1977 ως μέλος στο ΔΣ και επί σειρά ετών ταμίας. Πήγε στο 1ο& 2ο Γυμνάσιο (Αρρένων – Θηλέων) και Λύκειο στο 1ο (Αρρένων) από όπου αποφοίτησε το 1983. Η τάξη του ήταν η πρώτη, που μέσω πανελληνίων είχε τη δυνατότητα εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές. Έτσι εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή των Ευελπίδων το 1983 και αποφοίτησε ως αξιωματικός του Πεζικού με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού το 1987. Κατόπιν επιλεκτικής διαδικασίας ενσωματώθηκε στις Ειδικές Δυνάμεις το 1988. Έχει παρακολουθήσει όλα τα απαιτούμενα Σχολεία του όπλου του Πεζικού και των Ειδικών Δυνάμεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό με επιδόσεις Λίαν Καλώς έως Άριστα.Έτσι αποφοίτησε από το Σχολείο Καταδρομών στο Κέντρο Ανορθόδοξου Πολέμου στο ΚΕΑΠ στη Ρεντίνα το 1988 και τα σχολεία των Ειδικών Δυνάμεων στο Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων (LRPPS) στη Γερμανία (Weingarten). Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή μου σε σχολεία του εξωτερικού στο Oberramergau της Γερμανίας και στη Μαδρίτη στην Ισπανία. Αποφοίτησε 1ος από τη Σχολή Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού (120ο Υ/ΚΤ) το 1993. Είναι κάτοχος Πτερύγων Αλεξιπτώτου Στατικού Ιμάντα, Αρχηγών Ρίψεων, Αλεξιπτώτου Ελεύθερης Πτώσης, καθώς και πτερύγων των Βρετανών SAS, των Γάλλων (Αρ. 581937) και Αμερικανών Αλεξιπτωτιστών. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου (ΑΣΠ), το τμήμα των Ψυχολογικών Επιχειρήσεων, της Σχολής Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ) και του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης (ΙΔΕ). Έλαβε μέρος σε πλήθος ασκήσεων και εκπαιδεύσεων σε Ελλάδα και Εξωτερικό, με Νατοϊκές και μη Νατοϊκές Δυνάμεις. Κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο στην "Εφαρμοσμένη Στρατηγική και Διεθνή Ασφάλεια" (Apply Strategy and International Security), από το Πανεπιστήμιο του Plymouth της Αγγλίας. Υπηρέτησε επί 39 συναπτά έτη την Πατρίδα μας η οποία τον τίμησε σε υψηλές θέσεις ευθύνης και σε όλα τα επίπεδα Διοίκησης και Επιτελείου. Σημαντικοί Σταθμοί στην σταδιοδρομία του είναι οι Διοικήσεις 3 Μεραρχιών. Επιπλέον  Διοικητής της 13ηςΔιοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), Επιτελάρχης Επιχειρήσεων στο Στρατηγείο στην Ισπανία (NRDC  -ESP) και Διοικητής του Συντάγματος των Ευελπίδων (ΣΣΕ). Τέλος, διετέλεσε Διοικητής της Ε΄ Μοίρας Καταδρομών στη Δράμα. Έχει συνολικά 24 μεταθέσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό και έζησε μαζί με την οικογένειά του σε 25 οικίες, σε 17 πόλεις και χωριά.Έχουν δημοσιευτεί άρθρα του στη Στρατιωτική Επιθεώρηση και σε περιοδικό του NRDC - ESP για θέματα διοίκησης και ελέγχου. Έχει βραβευτεί με Μετάλλια, διαμνημονεύσεις και επαίνους, με βάση το βαθμό και τη θέση που κατείχε. Επιπλέον των παραπάνω, έλαβε εύφημες μνείες και αριθμό συγχαρητηρίων για  εξαιρετικές επιδόσεις σε διάφορες δραστηριότητες.

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top