0

Φίλες και φίλοι μου, στις παρούσες εκλογές βάζω υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με το συνδυασμό ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ - Πράσινη Λύση και τον Φίλιππο Γκανούλη.

Εχουμε δύο περιφερειακούς συμβούλους, με την ψήφο σας μπορούμε να εκλέξουμε και τρίτο, να βάλουμε σε προτεραιότητα τα ζητήματα της Οικολογίας, για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, σε μία περιφέρεια που καλώς ή κακώς τον περιφερειάρχη τον γνωρίζουμε, σαν έναν άνθρωπο ήπιο και διαλλακτικό.

Οσο περισσότεροι Οικολόγοι είμαστε πιο πολύ θα ακούγεται ο λόγος μας και θα επηρεάζουμε τις αποφάσεις. Επιπλέον ως μέλος του ΒΟΛΤ προωθούμε την Ομοσπονδοποίηση της ΕΕ, ίσως ακόμη και σε επίπεδο Περιφερειών, ώστε να ξεπεράσουμε την διαφθορά του ελληνικού κράτους και την αβελτηρία που βιώνουμε σε όλους τους τομείς.

Εάν τα προγράμματα και τις πολιτικές για την ανακύκλωση, τους ποδηλατοδρόμους και τα τρένα, τις κοινωνικές υπηρεσίες τις διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω των Περιφερειών, με ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και χωρίς την παρέμβαση των κρατών, τότε θα πετύχουμε πολύ ταχύτερα την ευρωπαϊκή σύγκλιση, για τον πρόσθετο λόγο ότι τα κράτη του Νότου δεν έχουμε τους πλούσιους προϋπολογισμούς ώστε οι αποκλίσεις αυξάνουν αντί να συγκλίνουμε.

Η πλούσιες χώρες του Βορρά μπορούν να δίνουν επιδόματα από τα πλεονάσματα τους, ενώ η Ελλάδα δανείζεται για τα βασικά και η Κεντρική Μακεδονία και οι Δήμοι της περιμένουμε από την ελεημοσύνη του εκάστοτε Υπουργού Οικονομικών, τα δημοσιονομικά περιθώρια και το πολιτικό αλισβερίσι με την εκάστοτε κυβέρνηση.

Ιωάννης Μανομενίδης

Απόστρατος πολεμικής αεροπορίας

Απόφοιτος Νομικής ΑΠΘ

Μέλος των Πρασίνων και του ΒΟΛΤ

https://oikologiapkm.gr/team-members/manomenidis-ioannis/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top