0

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στον Έβρο, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Όπως ανέφεραν πηγές της Πυροσβεστικής το απόγευμα της Κυριακής στο protothema.gr, η πυρκαγια στον Έβρο είναι περισσότερο από 80% οριοθετημένη.

Όπως φαίνεται και από τη σχετική φωτογραφία που δημοσιεύει το protothema, gr λίγο πριν τις 19.00 υπήρχαν κάποιες διάσπαρτες εστίες μέσα στην περίμετρο της φωτιάς οι οποίες δεν εμπνέουν ιδιαίτερη ανησυχία.

Η μεγάλη φωτιά στον Έβρο εκδηλώθηκε στις 21 Αυγούστου οπότε από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 18:30 το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου καταγράφηκαν 19(!) πυρκαγιές!

«Πρόκειται για μια ασυνήθιστη μεγα-πυρκαγιά σε συμπαγές δάσος, που ξεκίνησε από 19 φωτιές» είπε μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι όλα τα υπόλοιπα μέτωπα έχουν αντιμετωπιστεί. Ο ίδιος ανέφερε ότι η πυρκαγιά έχει τα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται σε ένα συμπαγές δάσος με αποτέλεσμα το νερό να μη μπορεί να φτάσει στο έδαφος και να σβήσει τη φωτιά.

Σημείωσε παράλληλα πως η κατάσβεση της πυρκαγιάς δεν είναι υπόθεση μιας ημέρας και θα χρειαστεί να περάσουν μέρες μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία φωτιάς που έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή.

Θέλοντας να περιγράψει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνδρες της πυροσβεστικής ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι πολλές φορές μπαίνουν μέσα στο πυκνό δάσος έρποντας προκειμένου να κάνουν την κατάσβεση.

Συνολικά, οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 82 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 49 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, όπως αναφέρεται στην ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Στην ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές του τελευταίου 24ώρου που έκανε νωρίτερα η Πυροσβεστική σημείωσε τα ακόλουθα:

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στον Έβρο, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, συνεχίζουν να επιχειρούν.

Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Γαλλία, Ισπανία, Κύπρο, Ρουμανία, Τσεχία, Βουλγαρία και Σλοβακία, καθώς και μέσω διακρατικών συμφωνιών η Αλβανία και η Σερβία.

Επίσης, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχουν διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Αμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

https://www.protothema.gr/greece/article/1408454/se-ufesi-einai-i-purkagia-ston-evro-sunehizoun-na-epiheiroun-epigeies-kai-enaeries-dunameis/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top