0

Νέα ευκαιρία για να απαλλαγούν από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2023 έχουν οι κάτοχοι αναπηρικών οχημάτων. Με νέα εγκύκλιο της ΑΑΔΕ, δίνεται νέα προθεσμία έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2023 προκειμένου οι κάτοχοι αναπηρικών οχημάτων να προσκομίσουν για έλεγχο τα σχετικά δικαιολογητικά (ιατρική γνωμάτευση ή και αντιστοίχιση της πάθησης) ώστε να μην επιβαρυνθούν με τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2023.

Η παράταση αυτή ισχύει για τα αναπηρικά οχήματα για τα οποία δεν διορθώθηκε η εικόνα τους στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ, λόγω μη προσέλευσης των ιδιοκτητών τους για έλεγχο δικαιολογητικών έως σήμερα. Οι κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων θα ενημερωθούν για τον έλεγχο των δικαιολογητικών με email που θα λάβουν κεντρικά και με κοινοποίηση στην προσωποποιημένη πληροφόρηση στην εφαρμογή «e- κοινοποιήσεις» στην πλατφόρμα myAADE ή μέσω συστημένων επιστολών από τη Δ.Ο.Υ. σε περίπτωση μη ύπαρξης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Υπενθυμίζεται ότι, εφόσον τα εν λόγω πρόσωπα δεν προσέλθουν για έλεγχο, ή μετά τον έλεγχο της Δ.Ο.Υ. διαπιστωθεί ότι δεν δικαιούνται την απαλλαγή, επιβάλλονται για το 2023 τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς το πρόστιμο, εφόσον η πληρωμή διενεργηθεί εντός του έτους.

https://www.esamea.gr/el/article/egkyklios-aade-gia-na-apallagoyn-apo-telh-kykloforias-katoxoi-anaphrikwn-oxhmatwn

Δείτε την εγκύκλιο:

https://www.esamea.gr/storage/app/uploads/public/64c/0b6/c50/64c0b6c50795a833333590.pdf


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top