0

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας Θράκης (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.) καταγγέλλει και αποδοκιμάζει την λεκτική επίθεση, με απειλές και απαξιωτική ρητορική που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καραμπουρούνης, από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο και πατέρα του σημερινού δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου.

Ο παραπάνω πρώην αντιδήμαρχος, με παρέμβασή του σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση του συναδέλφου και μέλους της Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ., δεν δίστασε να του εξαπολύσει προσωπική επίθεση θυμίζοντας άλλες «σκοτεινές» εποχές, όπου η Ελευθεροτυπία ήταν επιλεκτικά ελεγχόμενη και η συνταγματική ελευθερία του δημοσιογραφικού λόγου δεν ήταν αυτονόητα θεματοφύλακας του κράτους δικαίου.

Γίνεται ολοένα αναγκαίο στους καιρούς μας, για να καταστεί σαφές, ότι οι δημοσιογράφοι, είτε εν ώρα του λειτουργήματός τους, είτε εκτός εργασίας τους, δεν απειλούνται, δεν εκβιάζονται με οποιοδήποτε τρόπο, δεν εκφοβίζονται και δεν υποκύπτουν σε οποιαδήποτε μορφή βίας και άδικης απαξιωτικής συμπεριφοράς, αντίθετα, θα συνεχίσουν να ασκούν με αυταπάρνηση και αξιοπρέπεια το Λειτούργημά τους προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών, για διαφάνεια, Δικαιοσύνη και νομιμότητα σε Κράτος Δικαίου, όταν μάλιστα σύμφωνα με το πρόσφατο πόρισμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής PEGA, η Ελλάδα σημείωσε δυσμενέστερη κατάταξη στην Ελευθερία του Τύπου από τις αυξανόμενες ζωτικές επιθέσεις κατά Ελλήνων δημοσιογράφων.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι τόσο ο σημερινός δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού θα αποδοκιμάσει ρητά την απαξιωτική και προσβλητική στάση του πατέρα του εναντίον του παραπάνω συναδέλφου, μέλος της Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. και δημοσιογραφικού λειτουργήματος, όσο και ο ίδιος ο πατέρας του, πρώην αντιδήμαρχος θα αποσύρει και θα άρει στο μέλλον τις επιθέσεις άμεσα, θα ζητήσει εμπράκτως συγνώμη και θα αποκαταστήσει τα αυτονόητα, εκφράζοντας έστω και την ύστατη στιγμή την μεταμέλειά του για τις άδικες πράξεις, αυτές κατά του Δημήτρη Καραμπουρούνη, καταστώντας επιπλέον και σαφές ότι οι δύο αυτοδιοικητικοί,(πρώην και νυν), δεν έχουν προθέσεις "οικογενειοκρατορικής" παρέμβασης στην Ελευθεροτυπία στα αυτοδιοικητικά δρώμενα.

Η Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. Μακεδονίας Θράκης δεν επιτρέπει ούτε τώρα, αλλά ούτε και στο μέλλον παρόμοιες συμπεριφορές σε βάρος λειτουργών της ενημέρωσης, οι οποίοι αποδεδειγμένα και διαχρονικά έχουν συμβάλλει στην ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών.

Ο Πρόεδρος

Παπαδόπουλος Θεοφάνης

Η  Γεν. Γραμματέας

Δεληγιάννη  Αντωνία


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top