0

«Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στον επανασχεδιασμό του ενεργειακού χάρτη της νοτιοανατολικής Ευρώπης, διαφοροποιώντας τις πηγές ενέργειας με τους Βαλκάνιους γείτονές της και βοηθώντας να σπάσει το μονοπώλιο φυσικού αερίου της Ρωσίας. Το FSRU Αλεξανδρούπολης διαδραματίζει βασικό ρόλο στην επίτευξη των περιφερειακών ενεργειακών και κλιματικών στόχων», τόνισε από την Αλεξανδρούπολη ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Γιώργος Τσούνης.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ, ο οποίος επισκέφθηκε νωρίς σήμερα το πρωί το έργο του FSRU Αλεξανδρούπολης από κοινού με συναδέλφους του από τις πρεσβείες της Βουλγαρίας, της Μολδαβίας, της Ρουμανίας και της Ουκρανίας στην Ελλάδα, υπογράμμισε τον στρατηγικό ρόλο της Αλεξανδρούπολης, σημειώνοντας πως «είναι ένας τόπος που εξελίσσεται σε ενεργειακό κόμβο, ο οποίος πρόκειται να παρέχει ενεργειακή ασφάλεια όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την περιοχή», γεγονός που «σημαίνει επίσης ευημερία και σταθερότητα».

«Η σημασία της Αλεξανδρούπολης υπογραμμίζεται από το γεγονός ότι βρίσκομαι εδώ με τέσσερις συναδέλφους μου. Οι πρέσβεις της Ρουμανίας της Βουλγαρίας, της Μολδαβίας και της Ουκρανίας είναι εδώ. Γιατί όλοι αναγνωρίζουν τη σημασία της Αλεξανδρούπολης ως ενεργειακού και εμπορικού κόμβου και ως κόμβου logistics για το ΝΑΤΟ. Αυτή είναι η Ελλάδα που πρωτοστατεί, υπό το πρίσμα ενός εταίρου που παρέχει σταθερότητα και ευημερία σε όλη την περιοχή», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρέσβης των ΗΠΑ.

Χαρακτήρισε δε,την Αλεξανδρούπολη ως «ένα από τα πολλά στρατηγικά πλεονεκτήματα που φέρνει η Ελλάδα στο τραπέζι» και εξήρε την αξιοπιστία της χώρας μας ως εταίρο. «Η Ελλάδα ενεργεί με αξίες, ενεργεί με ειλικρίνεια. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, ικανή και βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Η Ελλάδα είναι ο δυτικός αξιόπιστος εταίρος», τόνισε ο κ. Τσούνης.

«Πιστεύω ακράδαντα», υπογράμμισε, «ότι η συλλογική ασφάλεια της Ελλάδας έγκειται σε μια ισχυρή σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Αλλά αν κοιτάξετε την περιοχή -και υπάρχουν ορισμένες περιφερειακές προκλήσεις εδώ- οι Ηνωμένες Πολιτείες στρέφονται στον βασικό τους σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, την Ελλάδα, για να εργαστούν από κοινού με σεβασμό και αποτελεσματικά ώστε να διασφαλίσουν ότι οι δύο χώρες μας είναι εξαγωγείς σταθερότητας. Και βρήκαμε έναν πολύ ειλικρινή και ικανό εταίρο στην Ελλάδα για να κάνει αυτό το σημαντικό έργο».

https://hellasjournal.com/2023/06/tzortz-tsounis-energiakos-komvos-i-alexandroupoli-vasikos-o-rolos-tou-fsru-stin-epitefxi-ton-periferiakon-energiakon-ke-klimatikon-stochon/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top