0

Η πρώτη εκφόρτωση πετρελαίου μετά την επανέναρξη της παραγωγής στον Πρίνο πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου από τις εγκαταστάσεις της Energean στη Νέα Καρβάλη.

Συνολικά, εκφορτώθηκαν με απόλυτη ασφάλεια περί τα 200.000 βαρέλια αργού πετρελαίου που παρήχθησαν κυρίως από τις αρχές Μαϊου και μετά οπότε και επανεκκίνησε πλήρως η παραγωγή του Πρίνου η οποία είχε διακοπεί από τον Σεπτέμβριο του 2021, αρχικά λόγω του προγραμματισμένου shut down για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων και στη συνέχεια λόγω των γνωστών γεγονότων με την κατάληψή τους από το Σωματείο των πρώην εργαζομένων στην εταιρεία.

Αγοραστής του συνόλου της παραγωγής πετρελαίου του Πρίνου είναι πελάτης της British Petroleum (BP) στη βάση εμπορικής συμφωνίας που τελεί σε ισχύ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες που αποσκοπούν τόσο στην διατήρηση της παραγωγής όσο και στον εκσυγχρονισμό λειτουργιών των εγκαταστάσεων που είναι απαραίτητες για την ασφαλή και απρόσκοπτη συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας.

Η παραγωγή χαρακτηρίσθηκε από ιδιαίτερα αυξημένα κόστη λόγω της διεθνούς συγκυρίας και λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που η παραγωγική διαδικασία παρέμεινε εκτός λειτουργίας εξαιτίας της κινητοποίησης των πρ. εργαζομένων και των προβλημάτων που συσσώρευσε η ομαδική μη προσέλευσή τους στην εργασία. Η συγκυρία αναδεικνύει με ακόμη πιο πιεστικό τρόπο την ανάγκη εκσυγχρονισμού και πραγματοποίησης των νέων επενδύσεων που έχει προγραμματίσει η εταιρεία.

Η Energean και οι εργαζόμενοί της στην Καβάλα προχωρούν πλέον με κοινό όραμα την συνέχιση της ανάπτυξης υδρογονανθράκων από τα κοιτάσματα του Πρίνου, του Βόρειο Πρίνου και του Έψιλον αλλά και την υλοποίηση ενός νέο μεγάλου κύκλου επενδύσεων. Ανάμεσά τους, και η εμβληματική αποθήκευση CO2, η οποία θα έχει σημαντικό όφελος στο περιβάλλον, θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία και θέσεις εργασίας στην τοπική και στην εθνική οικονομία, θα διασφαλίσει την συνέχιση της δραστηριότητας της Καβάλας για τις επόμενες δεκαετίες και θα καταστήσει τον Πρίνο σε πρότυπο βιομηχανικό συγκρότημα όχι μόνο για την χώρα μας αλλά συνολικά για τη Μεσόγειο.

(δελτίο τύπου)



Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top