0


Τα τελευταία δύο χρόνια ακατάπαυστα γράφω για τον ολισθηρό δρόμο τον οποίο έχει πάρει η Δύση και την τρομερή έλλειψη ηγεσίας στο δυτικό κόσμο. Δεν έχω κρύψει επίσης ότι από τις μοναδικές εξαιρέσεις, αν και η χώρα του δεν βρίσκεται στη Δύση, αλλά στην καρδιά της Μέσης Ανατολής, φωτεινή εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα, αποτελεί ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπίμπι Νετανιάχου. Γιατί το Ισραήλ είναι Δύση. Λίγες ώρες πριν στην Καλαμάτα, στον αθάνατο, Μοριά, αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά, το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και της Δημοκρατίας, διαθέτει έναν πραγματικό ηγέτη, ένα Statesman, μια χρυσή εφεδρεία για την πατρίδα και το έθνος. Τον πρώην Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

"Δεν θα φέρουμε στην πατρίδα μας τις Πρέσπες του Αιγαίου. Ας το καταλάβει αυτό ο κ. Ερντογάν, εκλεγεί δεν εκλεγεί."

Αντώνης Σαμαράς, Καλαμάτα, 17 Μάϊου, 2023.

Έτσι κρυστάλλινα μιλούν οι ηγέτες, που είναι πραγματικοί πατριώτες, και πονάνε το εθνικό συμφέρον και την πατρίδα. Έτσι κρυστάλλινα και ξεκάθαρα πρέπει να μιλούν οι ηγέτες που διεκδικούν την ψήφο των Ελλήνων, την Κυριακή που έρχεται. Έτσι κρυστάλλινα πρέπει να μιλούν οι ηγέτες συντηρητικών δυτικών κομμάτων που διεκδικούν την ψήφο των λαών της Δύσης.

Πριν λίγες ώρες στην Πλατεία Αριστομένους στην Καλαμάτα, στον αθάνατο Μοριά, ο Αντώνης Σαμαράς, μίλησε για όλους τους Έλληνες που πονάνε την πατρίδα και πιστεύουν ακόμη στις ιδέες, τις αξίες και τις παραδόσεις της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Μίλησε για όλους τους πολίτες του δυτικού κόσμου που έχουν σιχαθεί την επίθεση που δέχεται από άκρη σε άκρη της Δύσης, από το σύστημα της κουλτούρας και της θεωρίας της ακύρωσης (woke), ο πνευματικός, πολιτιστικός, ιδεολογικός, οικογενειακός και κοινωνικός, ιστός.

Τα είπε όλα ωμά, λαϊκά, στη γλώσσα που καταλαβαίνει ο Έλληνας πολίτης. Για τις ανοησίες του γονέα 1 και γονέα 2 και 3. Για τη βόμβα στα θεμέλια των εθνών και της Δύσης που λέγεται λαθρομετανάστευση. Για την πολιτική των διεφθαρμένων συμφερόντων της δήθεν πράσινης ανάπτυξης, πράσινα άλογα λέω εγώ.

Αλλά έστειλε και με τον πλέον ηχηρό τρόπο σε φίλους και εχθρούς, εντός και εκτός συνόρων, όσο αφορά τις πιέσεις και τα ανίερα σχέδια για απεμπόληση της εθνικής κυριαρχίας και παζάρι των εθνικών συμφερόντων της πατρίδας και του έθνους, ξεκαθαρίζοντας ότι Πρέσπες του Αιγαίου δεν θα περάσουν.

Αυτό που ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταλάβει καλύτερα από τον καθένα και δεν κατανοούν κάποιοι άλλοι, είναι ότι πλέον από άκρη σε άκρη του δυτικού κόσμου και όχι μόνο, όπου στήνεται κάλπη, την ημέρα των εκλογών οι πολίτες ψηφίζουν έχοντας στο μυαλό τους, την εθνική συνείδηση.

Και δεν συμβαίνει μόνο στη Δύση, για όσους κατάλαβαν συνέβη και στη γειτονική Τουρκία, με τη νίκη του Ερντογάν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ας αφυπνιστούν λοιπόν κάποιοι και ας ακούσουν το μήνυμα του μοναδικού ίσως statesman στην πολιτική σκηνή της πατρίδας μας. Και κυρίως ας τον ακούσουν, μέσα στη συντηρητική παράταξη, πριν να είναι αργά.

Εάν δεν το κάνουν, θα το πληρώσει η πατρίδα.


* Ο Δημήτρης Γ. Απόκης είναι Διεθνολόγος, με ειδίκευση στην Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική, Γεωπολιτική και Διεθνή Οικονομία. Απόφοιτος των πανεπιστημίων The American University, School of International Service, και The Johns Hopkins  University, The Paul H. Nitze, School of Advanced International Studies της Ουάσιγκτον. Είναι μέλος του The International Institute for Strategic Studies, του Λονδίνου. Ως Δημοσιογράφος, υπήρξε επί σειρά ετών διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο, στο Στέητ Ντιπάρτμεντ και στο Αμερικανικό Πεντάγωνο.

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top