0

Η Τουρκία εκτόξευσε το Σάββατο στο διάστημα τον πρώτο της εγχώρια κατασκευασμένο δορυφόρο παρατήρησης της Γης, τον IMECE.

Ο τουρκικής κατασκευής δορυφόρος εκτοξεύθηκε νωρίς το Σάββατο από τη βάση διαστημικών δυνάμεων Vandenberg στην πολιτεία της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ στις 9:48 π.μ. (ώρα Ελλάδας).

Κατά τη διάρκεια της πενταετούς διάρκειας αποστολής του, ο δορυφόρος θα λαμβάνει εικόνες από όλο τον κόσμο.

Για τον τουρκικό δορυφόρο μίλησε ο Ερντογάν

Μιλώντας στην τελετή εκτόξευσης, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία σχεδίασε, παρήγαγε, συναρμολόγησε, ενσωμάτωσε και δοκίμασε μόνη της τα υποσυστήματα του δορυφόρου.

Ο IMECE θα είναι ο πιο προηγμένος δορυφόρος παρατήρησης της Τουρκίας όσον αφορά την ανάλυση της εικόνας, την ταχύτητα επικοινωνίας και την ικανότητα ελιγμών, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Ο IMECE μπορεί να λάβει εικόνες από όλο τον κόσμο, όχι μόνο από την Τουρκία, με την ηλεκτρο-οπτική κάμερα υψηλής ανάλυσης, η οποία επίσης αναπτύχθηκε εγχώρια.

Ο IMECE θα χρησιμοποιηθεί σε πολλούς τομείς, ιδίως στην εθνική άμυνα, τη διαχείριση καταστροφών, τη γεωργία, τη δασοκομία, το περιβάλλον και την αστικοποίηση, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top