0


Ο Ρούντι είναι ένας ιδιαίτερος σκύλος που έχει κερδίσει τις καρδιές όλων όσων τον γνωρίζουν. Αν και είναι ένας απλός σκύλος, ο Ρούντι έχει μια ιδιαίτερη ικανότητα: να δίνει αγάπη σε ανθρώπους με αναπηρία. Ο Ρούντι επισκέπτεται σχολεία και πανεπιστήμια για να βοηθήσει τα παιδιά και τους νέους με αναπηρίες να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες τους και να νιώσουν λίγο περισσότερο αγάπη και στήριξη. Ο Ρούντι είναι ένα παράδειγμα του πώς ένα ζώο μπορεί να επηρεάσει θετικά τη ζωή ανθρώπων και να φέρει ελπίδα και αισιοδοξία σε μια δύσκολη κατάσταση.

H προσωπικότητά του τον έχει κάνει να ξεχωρίσει

Ο Ρούντι είναι ήρεμος και τα πηγαίνει πραγματικά καλά με όλους, σύμφωνα με την κυρία Ζαφειριάδου ενώ «μπορεί να δεχτεί χάδια από παιδιά που κάνουν πιο βίαιες κινήσεις. Πηγαίνει μόνος του και δίνει το χεράκι του».

Επισκέπτεται  σχολεία με ΑμεΑ ο Ρούντι δίνει αγάπη στα παιδιά. Πρόκειται για το κυνηγόσκυλο με «κηδεμόνα» την επικεφαλής από τα «Αδεσποτούλια Ξάνθης», Αννα Μαρία Ζαφειριάδου, το οποίο είναι… εκ φύσεως ήρεμο και δεν εκνευρίζεται. Η κυρία Ζαφειριάδου χαρακτήρισε τον Ρούντι… «φυσικό ταλέντο» που «δεν εκπαιδεύτηκε» για να είναι ήρεμος.

Φυσικό ταλέντο

Ο ήρεμος χαρακτήρας του και η τάση του να τα πηγαίνει καλά με όλους τον καθιστούν την πιο αβλαβή συντροφιά για παιδιά ΑμΕΑ. Πιο συγκεκριμένα όπως λέει η κα Ζαφειριάδου «μπορεί να δεχτεί χάδια από παιδιά που κάνουν πιο βίαιες κινήσεις. Πηγαίνει μόνος του και δίνει το χεράκι του. Παιδιά που ποτέ δεν άγγιξαν σκύλο, που δεν μπορούσαν, το έκαναν και τώρα θέλουν να το ξανακάνουν. Τους αρέσει που τον αγγίζουν και τα ηρεμεί. Μετά βλέπουμε πως τον χαϊδεύουμε με πιο ήρεμες κινήσεις». Μάλιστα, στον Ρούντι έδωσαν τον τίτλο του κυρίου (sir) λόγω της ηρεμίας του χαρακτήρα του. Επίσης, σχολεία από όλη την Ελλάδα επισκέπτονται το καταφύγιο και ο Ρούντι «μεταδίδει την αγάπη και τη γαλήνη που έχει μέσα του».

Δείτε το βίντεο:


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top