0

Όπως ανακοίνωσε και η κατασκευάστρια εταιρία, η ισραηλινή Aeronautics, στη συμφωνία για αγορά από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πυραύλων Spike της Rafael (της οποίας είναι θυγατρική) θα περιλαμβάνονται και «δεκάδες» μη επανδρωμένα Orbiter 3. Τα τελευταία είναι βασικός κρίκος της αλυσίδας αξιοποίησης των πυραύλων, ειδικά των Spike NLOS που έχουν μεγάλη ακτίνα δράσης πέρα από τον ορίζοντα, καθώς χρειάζονται συστήματα στοχοποίησης που να μπορούν να εντοπίσουν μακρινούς στόχους.

Τα δύο συστήματα, Orbiter 3 και Spike, ενώνονται μέσω ενός συστήματος διαχείρισης μάχης και πληροφοριών “Fire Weaver”.

Το Orbiter 3 είναι ένα μικρού μεγέθους μη επανδρωμένο, μικτού βάρους 32 κιλών, με εκπέτασμα 4,4 μέτρα και μήκος 1,2. Πετά με ηλεκτρικό κινητήρα, μπορεί να μείνει σε πτήση για 6 ώρες με μεγίστη ταχύτητα του 70 κόμβους. Έχει ωφέλιμο φορτίο τα 5,5 κιλά που είναι το συγκρότημα των αισθητήρων του με κάμερα ημέρας-νυκτός και καταδείκτη laser. Το μη επανδρωμένο εκτοξεύεται με καταπέλτη ενώ προσγειώνεται με χρήση αλεξιπτώτου. Μπορεί να επικοινωνεί με την βάση ελέγχου του σε απόσταση έως και 50 χιλιομέτρων, ενώ πετά ακόμη και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και σε περιβάλλον παρεμβολών GPS.

Δείτε το βίντεο:

https://www.ptisidiastima.com/orbiter-3-for-greece-along-with-spike/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top