0


Σήμερα ο καλύτερός μου φίλος και σύντροφος παντού, ο Cliff μου, γίνεται 14 ετών. Και αυτά δυστυχώς θα είναι τα τελευταία του γενέθλια.

Το κορμάκι του δεν θα αντέξει πολύ ακόμα το Cushing Syndrome και κάπου σύντομα θα τον χάσω για πάντα...

Δεν θα κάνει "ταξίδι", δεν θα ξανασυναντηθούμε ποτέ ξανά καθώς και εγώ θα πεθάνω κάποτε και τέλος. Δεν υπάρχει κάτι άλλο, γι' αυτό και είναι όμορφο να ζούμε με αγαπημένες ψυχές το εδώ και το σήμερα.

Θα γίνει στάχτη μάλλον που θα ρίξω στην θάλασσα που τόσο λατρεύει... κολυμπούσε κυριολεκτικά επί ώρες ενώ εγώ ήμουν στην ξαπλώστρα και τον παρατηρούσα. Τώρα θα κολυμπάει για πάντα...



Τον βρήκα μέσα στο δρόμο, ένα όμορφο ηλιόλουστο μεσημέρι, στη Νέα Ηράκλεια Θεσσαλονίκης, δίπλα στην παραλία με 3 αδερφάκια του, έτοιμα να τα πατήσουν τα αυτοκίνητα.

Δεν είχα ποτέ σκύλο, αλλά κατέβηκα τα μάζεψα και αποφάσισα να κρατήσω αυτόν που γαύγιζε εκεί σε κάτι θηρία σκυλιά. Ήταν μια σταλιά. Τα αδερφάκια του τα έδωσα σε άλλους και σώθηκαν και αυτά.

14 χρόνια παντού μαζί. Το καλύτερο σκυλάκι του κόσμου, δεν έκανε ποτέ ζημιές, ήξερε την πολυθρόνα του και ανέβαινε μόνο εκεί, δεν γκρίνιαζε ποτέ για βόλτα, ακόμα και όταν είχε 24 ώρες να βγει για κατούρημα, δεν με ξυπνούσε ποτέ το πρωί, η καλύτερη παρέα μου.

Ανεξάρτητος στην βόλτα, δεν φοβότανε να μην με χάσει - και να με έχανε ήξερε να γυρίσει στην είσοδο και να με περιμένει εκεί.



Γυμναστήριο, σούπερ μάρκετ, βόλτες, καφέδες, μπαράκια, ταβέρνες, στο πανεπιστήμιο, στα ψώνια, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κομοτηνή, Λευκάδα, Ιθάκη, Κεφαλλονιά, Παξοί, Ζάκυνθος, Πάτρα, Αθήνα, Βόλος, Λάρισα, Όλυμπος, Θάσος, Καβάλα, Ξάνθη, Πάργα, μερικά από τα μέρη που πήγαμε μαζί πολλές φορές - και φυσικά στις ατέλειωτες άσκοπες βόλτες μας με το αυτοκίνητο μαζί! Δεν τον ένοιαζε πού θα πάμε - αρκούσε ότι θα πηγαίναμε μαζί και ήταν ενθουσιασμένος!

Δυστυχώς δεν μπορεί να φάει την τούρτα από γύρο που του έκανα συνήθως στα γενέθλιά του. Τον ταΐζω με σύριγγα και πίνει και νεράκι έτσι. Έφαγε όμως μια καλή κοτόσουπα και κάνουμε τις καλύτερες αγκαλιές.

Σήμερα είναι τα τελευταία του γενέθλια μαζί μου και είναι σημαντικό για μένα και για το υπέροχο αυτό πλάσμα.

Ελπίζω να πέρασες καλά μαζί μου Κλιφ όλα αυτά τα χρόνια. ❤️






Περικλής Γκόγκας, καθηγητής Οικονομικών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top