0

Με υπόβαθρο την υπόθεση Γεωργούλη, οικοδομείται ένας άξονας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που επιχειρεί, με αντηχείο τα ΜΜΕ, να εγκλωβίσει την προεκλογική συζήτηση σε μια αντί-ΣΥΡΙΖΑ πρόζα. Αντί να συζητάμε τα πεπραγμένα της τετραετίας και κυρίως τις προτεραιότητες για το μέλλον, θέλουν να ασχοληθούμε έως τις εκλογές με μια γαργαλιστική μεν, αλλά ασήμαντη -και ήδη καταδικασμένη από τους πάντες- κακοποιητική συμπεριφορά ενός «στελέχους» του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε ό,τι μας αφορά στη συμμαχία Πράσινο και Μωβ, πολιτευόμαστε με κριτήριο τα σημαντικά: το κύριο πολιτικό πρόβλημά μας είναι ότι ο τρόπος που πολιτευόμαστε, παράγουμε, καταναλώνουμε κ.λπ έχει στομώσει. Εάν συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, θα βουλιάζουμε αργά και σίγουρα στην ανέχεια, στην τυραννία τκαι στη βία. 

Το γνωρίζουμε εδώ και δεκαετίες: Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ μιλάει για «αυτοκτονία» της ανθρωπότητας· η Τράπεζα της Ελλάδας υπολογίζει τη ζημιά από την κλιματική μας αδράνεια σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ (πολλές φορές όσο το «υπέρογκο», «μη βιώσιμο» κ.λπ χρέος μας)· εκπρόσωποι της καθεστηκυίας τάξεως χαρακτηρίζουν την Κλιματική Κρίση «τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε η ανθρωπότητα από την εμφάνισή της» (εδώ και διακόσιες χιλιάδες χρόνια).

Κι εμείς; Όταν τα παιδιά μας κοιτάξουν να δουν πώς προετοιμάζαμε το μέλλον τους, θα ανακαλύψουν ότι το 2000 συζητάγαμε για τα ανεβοκατεβάσματα των μπλου τσιπς, το 2009 για… λεφτά που υπάρχουν, το 2015 για το μέιλ Χαρδούβελη και το 2023 για τον κακοποιητή Γεωργούλη.

Για την κατεστημένη πολιτική δεν είμαστε παρά ένα κοπάδι αποχαυνωμένων καταναλωτών που προορίζονται να άγονται και να φέρονται μέχρι την κάλπη, ίσα ίσα για να εγκρίνουμε τη συνέχιση της στενόμυαλης, ιδιοτελούς, αναποτελεσματικής πολιτικής τους. Το να τους μαυρίσουμε δεν είναι μόνο θέμα πολιτικής. Εντέλει, είναι θέμα αξιοπρέπειας.

-

* = Ο Νίκος Ράπτης είναι παιδαγωγός, ψυχολόγος και επικεφαλής στο "Κόμμα για τα Ζώα".

Το Κόμμα για τα Ζώα στοχεύει στην απελευθέρωση των ζώων. Εκφράζουμε στην πολιτική σκηνή τα δικαιώματα όλων των ζώων. Στον Πλανήτη μας, ο άνθρωπος εκπροσωπεί μόλις το 0.01% της βιομάζας. Τα άλλα ζώα «βαραίνουν» πεντακόσιες φορές περισσότερο! Κι όμως, η φωνή τους δεν ακούγεται στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Απουσιάζει από τα αντιπροσωπευτικά μας όργανα.

Εμείς πιστεύουμε πως χρειαζόμαστε μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση, που να υπηρετεί τα συμφέροντα όλων, όχι μόνο του… 0.01%!

Κόμματα σαν το δικό μας λειτουργούν σήμερα σε δεκατρία κράτη μέλη της ΕΕ -και σε πάνω από είκοσι κράτη σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχουμε εκλέξει ευρωβουλευτές, βουλευτές και πολλούς περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, σε πολλές χώρες. Είμαστε το πρώτο αυθεντικό πολιτικό προϊόν του 21ου αιώνα και το ταχύτερα αναπτυσσόμενο πολιτικό κίνημα στον κόσμο.

Φέρνουμε στην πολιτική ένα απλό, αλλά σημαντικό μήνυμα: η απελευθέρωση των μη ανθρώπινων ζώων είναι κρίσιμη, για τα ίδια και για την ευημερία, την ειρήνη και την ελευθερία των ανθρώπων. Η Κλιματική Αλλαγή, η προστασία της Βιοποικιλότητας, η Βιωσιμότητα, εξαρτώνται όλα από την αλλαγή του τρόπου που φερόμαστε στα ζώα.

Μόνο αν αναγνωρίσουμε αυτή την πραγματικότητα μπορούμε να έχουμε πολιτικές πραγματικά ωφέλιμες για τα ζώα, για τη φύση και για τον άνθρωπο.

https://www.animalpolitics.gr

https://www.facebook.com/AnimalPoliticsGr


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top