0

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Τουρκίας Τσαγατάι Ερτσιγιές (Çağatay Erciyes) είχε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Πρέσβης και Περιφερειάρχης κατά την συνάντησή τους αναφέρθηκαν εκτενώς στην αλληλεγγύη που επέδειξαν ο ελληνικός και ο τουρκικός λαός με αφορμή τα τραγικά γεγονότα που έπληξαν τις δύο χώρες μέσα στο 2023 και τόνισαν ότι το γεγονός αυτό συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών.

Συζήτησαν επίσης θέματα που αφορούν στις σχέσεις και στη συνεργασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με τις όμορες τουρκικές νομαρχίες στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού, του εμπορίου, της επιχειρηματικότητας και του περιβάλλοντος.

Μάλιστα όπως δηλώθηκε, στα άμεσα σχέδια του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστου Μέτιου είναι να επισκεφθεί την Αδριανούπολη και να ανταποδώσει έτσι την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει πριν την πανδημία Covid-19 ο νομάρχης Αδριανούπολης στην Κομοτηνή.

Τον Πρέσβη κατά την επίσκεψή του στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ συνόδευε ο νέος Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αϊκούτ Ουνάλ, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομικών και Αθλητισμού Αχμέτ Ιμπράμ καθώς επίσης στελέχη της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στην Κομοτηνή.



Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top