0

Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν σκέψεις έτσι ώστε να σταματήσει το δρομολόγιο Σαμοθράκη-Λήμνος και να αρχίσει ένα νέο είτε από Καβάλα για Σαμοθράκη είτε από Θάσο για Σαμοθράκη.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Σαμοθράκης (11/03/23) συζητήθηκε το ενδεχόμενο να ζητηθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας η αλλαγή του δρομολογίου Σαμοθράκη - Λήμνο σε Σαμοθράκη - Θάσο - Καβάλα, γιατί όπως αναφέρθηκε στο συμβούλιο, στα τρία χρόνια που υπάρχει το δρομολόγιο της Λήμνου δεν έχει προσφέρει πολλά στην Σαμοθράκη, και πόσο μάλλον αυτά που επιδίωκαν φορείς και κάτοικοι, αντίθετα λοιπόν έχει κάνει ζημιά, γιατί δίνει δυνατότητα στους Εβρίτες και στους Θρακιώτες να αφήσουν τη Σαμοθράκη και να επισκεφτούν την Λήμνο, ενώ φέρνει στη Σαμοθράκη πολλούς πλανόδιους από την Λήμνο, κάνοντας ζημιά στην τοπική αγορά και οικονομία.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός πως ο γενικός γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης τον Οκτώβριο είχε δηλώσει πως πλέον προτεραιότητα του Υπουργείου είναι οι συνδέσεις να γίνονται μεταξύ νησιών και όχι νησιών και χερσαίων προορισμών, κάτι που σημαίνει πως ένα δρομολόγιο Σαμοθράκης - Θάσου θα μπορούσε να συμβεί αυτή την εποχή.

https://www.enanews.gr/θα-προχωρήσει-τελικά-το-δρομολόγιο-σα/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top