0

Σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ προς το υπουργείο Υγείας απάντησε στην Βουλή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Η ερώτηση αφορούσε στην ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος πως ο διαγωνισμός για την κατασκευή τριών νέων νοσοκομείων, μεταξύ άλλων και για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής δεν καρποφόρησε.

Ο υπουργός Υγείας εξήρε την κοινοβουλευτική συμπεριφορά του βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ ο οποίος περιορίστηκε στο να αναδείξει το ζήτημα προς όφελος των πολιτών της Ροδόπης έναντι στην τοποθέτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Τάκη Χαρίτου ο οποίος, όπως ανέφερε ο υπουργός προσπαθεί ακόμη και σε αυτό το ζήτημα "να βρει πολιτικό όφελος" και ρωτώντας τον τι είδους παρέμβαση θα ήθελε να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη προς το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, "σαν την παρέμβαση που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες";

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως μέχρι στιγμής και για τα 3 νοσοκομεία της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος δεν υπάρχει πρόβλημα και οι διαδικασίες προχωρούν ως πρέπει και πως εάν χρειαστεί η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να συνδράμει οικονομικά, γεγονός που όπως είπε δεν βλέπει να υπάρχει ανάγκη να συμβεί.

Ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ στην δευτερολογία του εξέφρασε την ικανοποίησή του προς τον υπουργό Υγείας καθώς ο δεύτερος δέχτηκε την πρόταση του βουλευτή, εάν απαιτηθεί, η κυβέρνηση να συνδράμει με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να μη χαθεί αυτή η ευκαιρία για την Ροδόπη. Συμπλήρωσε δε πως εκφράζει την εμπιστοσύνη του τόσο προς το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όσο και προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης καθώς ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος δέσμευσε ήδη ποσό πέραν των 4 εκατομμυρίων ευρώ για την ολοκλήρωση υποδομών για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Πρότεινε επίσης να κληθεί το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων με τον υπουργό να απαντά πως το Ελληνικό Δημόσιο δεσμεύεται πως σε περίπτωση που χρειαστεί θα στηρίξει το εγχείρημα, τονίζοντας πως το Ιδρυμα δεν ανακοίνωσε την απόσυρση της πρότασής του αλλά πως κινούνται διαδικασίες για εξεύρεση λύσης.

Η ανακοίνωση του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ

"ΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΕΑΝ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ, ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 

Δώσαμε σήμερα στην Βουλή την μάχη για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής "Σταύρος Νιάρχος". Για να μην μείνει η δωρεά των 105 εκατομμυρίων στα χαρτιά μετά την ακύρωση του διαγωνισμού από το Ίδρυμα εξαιτίας υπέρογκων προσφορών των εργολάβων. Λάβαμε την δέσμευση του υπουργού Υγείας, ότι το κράτος διατίθεται να συμβάλει με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης,  εάν και εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να γίνει το Νοσοκομείο."

Η Επίκαιρη Ερώτηση του Ιλχάν Αχμέτ και η απάντηση του υπουργού Υγείας

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top