0


Στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου, «Γεώργιος Παυλίδης», η οποία ήταν κατάμεστη κυρίως από νέες και από νέους, συζητήσαμε για την παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, ενώ στο β΄ μισό της εκδήλωσης ακολούθησε συζήτηση για την ισότητα των φύλων σήμερα. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Europe Direct Aνατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Στο εισαγωγικό κομμάτι της εκδήλωσης, η υπεύθυνη Τύπου του Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κα. Ελβίρα Φόρτε, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών θεμάτων, Οικονομικού Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμος Κομοτηνής, κ. Δημήτριος Πολιτειάδης και η καθηγήτρια, κα. Μαρία Μιχαλοπούλου, μέλος του συμβουλίου διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και επιστημονική υπεύθυνη του Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αναφέρθηκαν στην αποστολή της ΕΕ σήμερα.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, κ. Χρήστου Μέτιου. Ο κ. Μέτιος έκανε εκτενέστατη αναφορά στα συγχρηματοδοτούμενα έργα EΣΠΑ, που ολοκληρώθηκαν τα τελευταία χρόνια στον πρωτογενή τομέα, στην επιχειρηματικότητα, καθώς και σε κάθε σχεδόν τομέα της δημόσιας ζωής. Τέλος, αναφέρθηκε στους στόχους, που έχει η Περιφέρεια, για περαιτέρω ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, κα. Εύη Γεωργίτση, η οποία αναφέρθηκε στη συνεισφορά της ΕΕ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης . Η κα. Γεωργίτση τόνισε τη σημασία των έργων ΕΣΠΑ, ενώ ακόμη έδωσε παραδείγματα έργων στην Περιφέρεια, τα οποία παρόλο που δεν είναι ευρέως γνωστά, είναι απαραίτητα, καθώς έχουν σημαντικό περιβαλλοντικό πρόσημο. Ακόμη η κα. Γεωργίτση παρουσίασε τα Ευρωπαϊκά δίκτυα στην περιοχή, όπως το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct, το γραφείο Eurodesk, το Euraxess, το οποίο αποτελεί και αυτό δίκτυο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, το Enterprise Europe Network, κ.α..

Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση για την αρχή της Ισότητας των Φύλων στην ΕΕ με συμμετέχοντες την καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας στο τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κα. Σεβαστή Χατζηφωτίου, ο Co-Manager του UNSDSN Greece, Δρ. Aντώνιος Αλεβίζος και ο ψυχολόγος στον Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών του Δήμου Κομοτηνής, κ. Χρήστος Σερμπέζης. Τη συζήτηση συντόνιζε η δημοσιογράφος, κα. Νίκη Παπάζογλου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης, ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Φώτης Μαρής, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κομοτηνής, καθώς και καθηγητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής, στην ίδια αίθουσα η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συνδιοργάνωσαν εργαστήριο για τους δημοσιογράφους της Περιφέρειας με αντικείμενο «Θέματα και εργαλεία του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ: Πώς μπορώ να ενημερώσω τους πολίτες του τόπου μου» με ομιλητές την υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κα. Ελβίρα Φόρτε, τον υπεύθυνο Κοινωνικών Δικτύων και Ιστοσελίδας του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Σταύρος Σαμουηλίδης και την υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κα. Εύη Γεωργίτση.Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top