0

Τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ επισκέφθηκε αντιπροσωπία του Συλλόγου Βενζινοπωλών νομού Ροδόπης για κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον επαγγελματικό τους κλάδο στην περιοχή, όπως η διαρροή μεγάλου ποσοστού πελατών προς τα πρατήρια καυσίμων της γειτονικής Βουλγαρίας.

Οι πρατηριούχοι της Ροδόπης δεν ξέχασαν πως ο Ιλχάν Αχμέτ ήταν αυτός που ανέδειξε το ζήτημα της αδικίας που υφίσταται ο συγκεκριμένος κλάδος αλλά και πρότεινε λύση εφικτή, ρεαλιστική και συμβατή με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο καθώς εφαρμόζεται με επιτυχία σε άλλες περιοχές της Ε.Ε..

Η κάρτα πολίτη - μονίμου κατοίκου της περιοχής για προμήθεια καυσίμων σε ειδικές τιμές με χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή, υποστηρίζει ο βουλευτής Ροδόπης, είναι μία δίκαια λύση για να αποφεύγει η τοπική οικονομία την διαρροή πολύτιμων κεφαλαίων προς τα βόρεια, αντί για το πανελλαδικό μέτρο στήριξης "fuel pass" που εφάρμοσε η κυβέρνηση.

Ο Ιλχάν Αχμέτ δεσμεύτηκε στους πρατηριούχους της περιοχής πως θα επανέλθει στην Βουλή με νέα Επίκαιρη Ερώτηση ώστε να κληθεί να απαντήσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ενώ ζητά σύγκλιση όλων των παραγωγικών φορέων της Ροδόπης ώστε ενωμένη η τοπική παραγωγική τάξη να αντιμετωπίσει το ζήτημα συνολικά.

Η ανακοίνωση του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ:

"Δέχθηκα σήμερα στο γραφείο μου το προεδρείο του Συλλόγου Βενζινοπωλών νομού Ροδόπης.  Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για τις ευχαριστίες τους για το γεγονός ότι υπήρξα ο πρώτος βουλευτής του νομού μας, που τον Ιανουάριο του 2020 ανέδειξα στην Βουλή με επίκαιρη ερώτηση το ζήτημα του ειδικού φορολογικού καθεστώτος στα καύσιμα για την Ροδόπη. Σήμερα ετέθη ενώπιον μου το αίτημα τους για την κάρτα πολίτη για τα καύσιμα ως αντιστάθμισμα στο fuel pass, που για το νομό μας υπήρξε μια αποτυχημένη πολιτική. Άμεσα κατατίθεται εκ μέρους μου νέα Επίκαιρη Ερώτηση για να έρθει στη Βουλή να απαντήσει ο κ. Σταϊκούρας. Παράλληλα, προέτρεψα τους βενζινοπώλες να ζητήσουν ευρεία σύγκλιση των παραγωγικών φορέων για να δουλέψουμε μαζί, ενωτικά για τον τόπο μας. Παραμένω πάντα στην πρώτη γραμμή για τα συμφέροντα της Ροδόπης."


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top