0

Είναι πολύ δύσκολο, να ξέρετε ότι ένας φίλος σας περνάει δύσκολα, γιατί είναι άρρωστος. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε, ώστε να τον βοηθήσετε. Στην συνέχεια θα βρείτε κάποια πράγματα, που μπορείτε  να κάνετε, ώστε να βοηθήσετε έναν άρρωστο φίλο σας.

Συμβουλέψτε τον να δει κάποιον γιατρό

Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει τον άρρωστο φίλο σας, αυτός είναι ένας γιατρός. Όσο και αν θέλετε να βοηθήσετε εσείς τον φίλο σας, δεν γίνεται να αντικαταστήσετε την βοήθεια ενός ειδικού.

Ειδικά αν τα συμπτώματα του φίλου σας δεν υποχωρούν, αξίζει να του προτείνετε να επισκεφθεί τον ανάλογο γιατρό.

Σιγουρευτείτε ότι έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό

Όταν κάποιος είναι άρρωστος, είναι αναγκαίο να έχει ένα κουτί πρώτων βοηθειών, που να συμπεριλαμβάνει ό,τι μπορεί να χρειαστεί.

Είναι πολύ καλό αν μάθετε ότι ένας φίλος σας είναι άρρωστος, να βεβαιωθείτε ότι δεν του λείπει ένα θερμόμετρο, διάφορα χάπια, ένας νεφελοποιητής και ένα οξύμετρο.

Αν ο φίλος σας ισχυριστεί, ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει οξύμετρο, μπορείτε να του προτείνετε να αναζητήσει στο διαδίκτυο «οξύμετρο τιμή», ώστε να βρει ένα σε μία βολική τιμή.

Βοηθήστε τον με τις δουλειές του σπιτιού

Σίγουρα γνωρίζετε ότι όταν αρρωσταίνει κάποιος, δεν έχει αρκετή ενέργεια και αντοχή, ώστε να κάνει τις δουλειές του σπιτιού μόνος του.

Για αυτόν τον λόγο, αν κάποιος φίλος σας είναι άρρωστος, είναι πολύ καλή ιδέα να τον ρωτήσετε, αν χρειάζεται βοήθεια με τις δουλειές του σπιτιού.

Για παράδειγμα, μπορείτε να προσφερθείτε να κάνετε τις πιο δύσκολες δουλειές, που απαιτούν την άρση αντικειμένων και να του φέρνετε ένα τάπερ με φαγητό, ώστε να μην μπαίνει στον κόπο να μαγειρέψει.

Κάντε του παρέα

Είναι εντυπωσιακό το πόσο μπορεί να βοηθήσει, απλώς το να κάνετε παρέα σε κάποιον. Ειδικά αν αυτός ο κάποιος είναι άρρωστος, πιθανότατα είναι κλεισμένος στο σπίτι του και δεν έχει επαφή με τον έξω κόσμο.

Για αυτό αν ένας φίλος σας είναι άρρωστος, από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε, είναι να του κάνετε μία επίσκεψη -με προσοχή, ώστε να μην αρρωστήσετε κι εσείς- και να του κρατήσετε συντροφιά για κάποια ώρα.

Μην επέμβετε

Όσο και αν επιθυμείτε να βοηθήσετε και όσο καλές προθέσεις και αν έχετε, καλό είναι να μην επέμβετε στην ζωή του φίλου σας. Ειδικά εφόσον είναι άρρωστος, θα χρειάζεται την ησυχία του για να αναρρώσει.

Αυτό σημαίνει ότι είναι καλό να προτείνετε να βοηθήσετε, αλλά δεν πρέπει να επιμείνετε αν δεν θέλει την βοήθειά σας.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top