0

Τον Σεπτέμβριο του 2022 παρουσιάσαμε στην Κομοτηνή τον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό για την Αν. Μακεδονία και Θράκη. Το πόρισμα αυτό είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς που έγινε επί δύο χρόνια στη Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης.

Την Παρασκευή, από την Κομοτηνή, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επιδότηση των τακτικών σιδηροδρομικών μεταφορών από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Σκοπός είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και των προϊόντων της περιοχής.

Η υλοποίηση ενός χερσαίου μεταφορικού ισοδύναμου, αποτελούσε βασική πρόταση του πορίσματος της Επιτροπής. Σε συνέχεια και της λύσης του ζητήματος του εργοδοτικού κόστους ύψους 12%, που έκλεισε έναν φαύλο κύκλο κρατικής ασυνέπειας του παρελθόντος, οι προτάσεις της Επιτροπής υλοποιούνται βήμα – βήμα, και εφαρμόζεται ένα συγκεκριμένο και μακροπρόθεσμο σχέδιο το οποίο θα αλλάξει προς το καλύτερο το παραγωγικό μοντέλο της περιοχής.

Εκτός από την αμιγώς αμυντική ενίσχυση των ακριτικών μας περιοχών, απόλυτη εγγύηση ασφάλειας δεν είναι άλλη από την οικονομική τους ευημερία. Στηρίζοντας την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους της περιοχής, θωρακίζουμε τη Θράκη.

Η Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης

Ντόρα Μπακογιάννη

Ο συντονιστής για τα οικονομικά και αναπτυξιακά θέματα της Επιτροπής

Δημήτρης Καιρίδης


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top