0

Η διαδικασία της μετακόμισης είναι τόσο έντονη και κουραστική, που όταν έρθει στο τέλος της, ίσως να μην ξέρετε τι να κάνετε μετά. Γι' αυτόν τον λόγο στην συνέχεια θα βρείτε κάποια πράγματα, που μπορείτε να κάνετε όταν εγκατασταθείτε στο νέο σας σπίτι.

Ηρεμήστε και ξεκουραστείτε

Η ένταση από την μετακόμιση, ήρθε στο τέλος της επιτέλους και μπορείτε να ξεκουραστείτε στο ολοκαίνουργιο σπίτι σας. 

Έχει έρθει η ώρα να πάρετε μία βαθιά ανάσα και να συνειδητοποιήσετε ότι έχει τελειώσει το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδικασίας. 

Τώρα, το ζητούμενο είναι να εγκατασταθείτε στη νέα σας κατοικία, να νιώσετε «σαν στο σπίτι σας» και να γιορτάσετε.

Ελέγξτε μια τελευταία φορά την λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε

Σε καμία περίπτωση δεν θέλετε να συνειδητοποιήσετε πολύ αργά, ότι ξεχάσατε κάτι σημαντικό. Ίσως να ξεχάσατε να πάρετε μαζί σας κάποιο σημαντικό αντικείμενο, ή ίσως να μην ενημερώσατε τους παλιούς σας γείτονες ότι αλλάξατε σπίτι ή ίσως να ξεχάσατε να δώσετε το παλιό κλειδί σας πίσω στον παλιό σας σπιτονοικοκύρη.

Μόλις τελειώσει η μετακόμιση, αφιερώστε λίγα λεπτά στο να ελέγξετε την λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε. Αυτό θα σας βοηθήσει, να βεβαιωθείτε ότι όλα δουλεύουν ρολόι.

Ξεπακετάρετε τα απαραίτητα κουτιά

Είναι σημαντικό, να έχετε ένα τουλάχιστον κουτί, που να έχει μέσα μόνο τα απολύτως απαραίτητα πράγματα. 

Σε αυτά τα κουτιά μπορείτε να βάλετε, για παράδειγμα, τις πιτζάμες σας, τα ρούχα σας, τα είδη υγιεινής σας, τα διάφορα σεντόνια σας και τις κουβέρτες σας. 

Με αυτόν τον τρόπο, θα ξέρετε που βρίσκεται ό,τι χρειάζεστε, αντί να ψάχνετε σε κάθε κουτί ξεχωριστά.

Γνωρίστε τους γείτονες και εξερευνήστε

Τώρα, αρχίζει το διασκεδαστικό κομμάτι! Ξεκινήστε να γνωρίζετε τη γειτονιά σας και τους ανθρώπους που ζουν σε αυτήν. Κάντε μία επίσκεψη στους γείτονές σας, για να συστηθείτε.

Επιπλέον, αν έχετε παιδιά, μπορείτε να τα συστήσετε στα άλλα παιδιά της γειτονιάς.

Μπορείτε επίσης να ανακαλύψετε τους δρόμους, τα καταστήματα, τα πάρκα και ό,τι άλλο υπάρχει σε αυτήν την περιοχή.

Αν επιθυμείτε να μετακομίσετε, αλλά δεν έχετε βρει κάποιο σπίτι που να θέλετε να αγοράσετε ακόμα, μην απογοητεύεστε! Αν απλώς αναζητήσετε στο διαδίκτυο, για παράδειγμα, «αγορά σπιτιού Μαρούσι» ή «αγορά σπιτιού Γλυφάδα», θα βρείτε πολλές επιλογές για σπίτια, στις αντίστοιχες περιοχές. Όλο και κάποιο θα βρείτε, που να καλύπτει τις ανάγκες σας.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top