0

Γερμανικά δημοσιεύματα σχολιάζουν την κίνηση του περιοδικού Spiegel να αφαιρέσει λόγω αμφιβολιών από την ιστοσελίδα του δημοσιεύματα σχετικά με την υπόθεση των μεταναστών που είχαν βρεθεί το καλοκαίρι του 2022 σε νησίδα στον Έβρο.

Bild

«Το περιοδικό Spiegel έχει ανακαλέσει συνολικά τέσσερα άρθρα για το ζήτημα», επισημαίνει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα.

Tagesspiegel

Η εφημερίδα αναφέρει πως «Η υπόθεση ξυπνά μνήμες για τον δημοσιογράφο του Spiegel Κλάας Ρελότσιους, ο οποίος έλαβε πολλά βραβεία για τα ρεπορτάζ του. Εργαζόταν για το περιοδικό μέχρι το 2018, όταν γνωστοποιήθηκε ότι μεγάλο μέρος των ρεπορτάζ και των συνεντεύξεών του ήταν προϊόντα της φαντασίας του».

Fokus

Το περιοδικό αναφέρεται επίσης στο ζήτημα, φωτίζοντας ωστόσο και κάποιες ακόμη πτυχές της υπόθεσης, βάσει ενός δημοσιεύματος στο δημοσιογραφικό περιοδικό Medieninsider: «Ο δημοσιογράφος του Spiegel, Γιώργος Χρηστίδης, ο οποίος ερεύνησε την υπόθεση στην Ελλάδα, εξέφρασε τις αμφιβολίες του ήδη στα τέλη Αυγούστου. Tώρα το περιοδικό Spiegel μελετά τις αμφιβολίες αυτές. Μία προσπάθεια να ανακατασκευαστεί η έρευνα, γράφει το Medieninsider. Το εγχείρημα παραμένει δύσκολο, καθώς το νησί βρίσκεται ακριβώς στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Παράλληλα, συμπληρώνει το περιοδικό, δεν μπορεί να αποκλειστεί και μία στοχευμένη εκστρατεία της ελληνικής κυβέρνησης κατά του δημοσιογράφου του Spiegel».


Δείτε επίσης:Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top