0

Είναι απ’ τα πιο τρομακτικά θεάματα, το να γυρνάτε στο σπίτι και η πόρτα να είναι μισάνοιχτη και όλα τα πράγματά σας να είναι πεταμένα στο πάτωμα. Το ιδανικό είναι να μην βρεθείτε σε αυτή τη κατάσταση ποτέ, αλλά αν δυστυχώς βρεθείτε, εδώ είναι κάποια πράγματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Μην πειράξετε τα αντικείμενα

Όσο και αν θέλετε να μαζέψετε τα αντικείμενα σας από το πάτωμα, είναι σημαντικό να μην το κάνετε. Ίσως να έχετε ακούσει πως δεν πρέπει να ανακατεύεστε με την σκηνή του εγκλήματος και αυτό ακριβώς πρέπει να πράξετε. Αν αρχίσετε να αλλάζετε θέση στα υπάρχοντά σας και να αφήνετε αποτυπώματα πάνω τους, ίσως να διαγράψετε πολλά από τα στοιχεία που έχουν αφήσει οι ληστές.

Ελέγξτε το κατοικίδιό σας

Αν έχετε κατοικίδιο στο σπίτι, ελέγξτε το αμέσως σε περίπτωση ληστείας. Ίσως να τρομάξει τόσο, που θα βρει την πόρτα ή την μπαλκονόπορτα ανοιχτή και θα τρέξει έξω από το σπίτι. Σιγουρευτείτε ότι είναι καλά και βοηθήστε το να ηρεμήσει. Αν πάλι δεν το βρίσκετε πουθενά στο σπίτι, ενημερώστε την φιλοζωική της περιοχής σας, για να αναρτήσει ανακοινώσεις και φτιάξτε αφίσες για την αναζήτηση του κατοικίδιού σας.

Καλέστε την αστυνομία

Φυσικά, πρέπει να καλέσετε την αστυνομία άμεσα. Όπως προαναφέρθηκε, φροντίστε να μην πειράξετε τον χώρο και αφήστε τους ειδικούς να αναλάβουνε από εκεί και πέρα. 

Μην ξεχάσετε να αναφέρετε στους αστυνομικούς ό,τι πληροφορία γνωρίζετε και μπορεί να τους φανεί χρήσιμη.

Βρείτε ένα ασφαλές μέρος για να μείνετε κάποιες μέρες

Την πρώτη μέρα έπειτα από την ληστεία, σημαντικό είναι να βρείτε κάπου αλλού να μείνετε, ειδικά αν δεν έχετε αλλάξει ακόμα κλειδαριές. Ζητήστε από κάποιον κοντινό σας άνθρωπο που εμπιστεύεστε να σας φιλοξενήσει.

Αλλάξτε κλειδαριές

Όσο πιο σύντομα γίνεται, πρέπει να αντικατασταθούν όλες οι κλειδαριές σας. Της εξώπορτας, της εισόδου, των πορτών του μπαλκονιού και όποια άλλη κλειδαριά έχετε. Μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε και λουκέτα για παραπάνω προστασία, στην αποθήκη σας, στα ποδήλατά σας και σε άλλα αντικείμενα που δεν αντικαθίστανται εύκολα.

Προστατεύστε το σπίτι από μελλοντικές ληστείες

Είναι σημαντικό αν σας συμβεί αυτό το κακό μία φορά, να πάρετε ακόμα περισσότερα μέτρα από πριν. Στην σημερινή εποχή υπάρχουν πολλά μηχανήματα που προστατεύουν την ιδιοκτησία σας, όπως είναι οι διάφοροι συναγερμοί, οι αισθητήρες ανίχνευσης και οι κάμερες ασφαλείας. Υπάρχουν επίσης οι πόρτες ασφαλείας, οι οποίες έχουν μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top