0

Συνάδερφοι και φίλοι,

Στις 16/10 καλούμαστε να εκλέξουμε τους εκπροσώπους των Διοικητικών μας οργάνων.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι είναι οι μεγαλύτεροι επιστημονικοί σύλλογοι της χώρας, το έργο τους πολύπλευρο και άκρως σημαντικό, μια που έχουν την ιερή υποχρέωση να κατευθύνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την οργάνωση και την πορεία της  παροχής Υγείας στη χώρα, ως συμβουλευτικό όργανο.

Η σπουδαιότητα των Συλλόγων διαγράφθηκε με τον καλύτερο τρόπο στην διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, κατά την οποία κλήθηκαν οι γιατροί να σηκώσουν το τεράστιο βάρος της διαχείρισης και διεκπεραίωσης των σοβαρών περιστατικών που προέκυψαν και άγγιξαν κάθε ελληνική οικογένεια.

Παράλληλα βγήκαν με τον πιο έντονο τρόπο στην επιφάνεια, τα  προβλήματα και οι χρόνιες δυσλειτουργίες του Συστήματος Υγείας , που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά στην ιατρική μας πράξη. 

Η συνειδητοποίηση των προβλημάτων, δημιούργησε συνθήκες  αναδιοργάνωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενίσχυσης της Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας  σε ιατρούς και μέσα παροχής Υγείας, προσπάθεια που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Το χτίσιμο επομένως ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας, με την  ευρεία έννοια του όρου, καθίσταται υπόθεση όλων και ιδιαίτερα των μαχόμενων ιατρών που έχουν την υποχρέωση να καταθέσουν οι προτάσεις τους και τις απόψεις τους στους αρμόδιους φορείς.

Διεκδικούμε αλλαγές που θα  κάνουν  λειτουργικά βιώσιμο και επωφελές για τους ασθενείς  το Σύστημα Υγείας, όπου θα παρέχονται στο σωστό χρόνο, στο κατάλληλο περιβάλλον, με τα κατάλληλα μέσα ,οι υπηρεσίες υγείας.

Στο επίκαιρο ζήτημα του Προσωπικού Ιατρού, ζητούμε την άμεση επαναφορά του διαλόγου με το Υπουργείο και τους ιατρικούς Συλλόγους ώστε να διευθετηθούν εύλογες αλλαγές όπως:

  1. Oικονομική αναπροσαρμογή των αμοιβών, με ξεκάθαρο προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ και τακτική απόδοσή τους.
  2. Αποδέσμευση του ιατρείου από το οικείο Κέντρο Υγείας.
  3. Απαλλαγή των ασφαλισμένων από τις ποινές, μια που η υγεία είναι δικαίωμα όχι υποχρέωση.
  4. Δυνατότητα Π.Ι. που δεν είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ.
  5. Αναφαίρετο το δικαίωμα στη συνταγογράφηση ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των ιατρών που πιστοποιούνται στο σύστημα συνταγογράφησης.

Παράλληλα μόνιμη διεκδίκησή μας οφείλει να είναι και η ενίσχυση του Δημοσίου Τομέα Υγείας, ο οποίος έχει επιβαρυνθεί με περισσότερη εργασία και λόγω του Π.Ι. , των εμβολίων και του covid, τόσο σε προσωπικό, όσο και με αμοιβές ανάλογες της εργασίας που προσφέρεται. Η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας και η δημιουργία γκρίζων ζωνών θα δημιουργήσει προβλήματα που πιθανότατα θα είναι δύσκολο να ελεγχθούν.

Ως Σύλλογος, οφείλουμε να  διεκδικούμε την ενίσχυση με μόνιμες θέσεις στο Δημόσιο τομέα, ιδιαίτερα στο νομό μας για το ΓΝΝΚ που είναι το ζητούμενο, για ειδικότητες που είναι σε έλλειψη ή ανεπάρκεια αλλά πολύτιμες για την περιοχή.

Ο Σύλλογος οφείλει να προστατεύει τα μέλη του και να προσπαθεί στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σύμπνοια, αλληλοκατανόηση και αλληλοβοήθεια μεταξύ τους , αλλά και να διασφαλίζει το επιστημονικό επίπεδο και την ενημέρωση όλων.

Εκτός του συμβουλευτικού, συνδικαλιστικού ρόλου του, ο Ιατρικός μας Σύλλογος πρέπει να έχει ένα ευρύ πεδίο αλληλεπιδράσεων με την κοινωνία. Ενημέρωση για τρέχοντα ιατρικά θέματα, συμμετοχή σε κοινές δράσεις με άλλους Συλλόγους, επικοινωνία με τους τοπικούς φορείς για τη διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων με σκοπό την βοήθεια και στήριξη των συμπολιτών μας.

Σ’αυτές τις δράσεις ΚΑΝΕΝΑΣ και ΚΑΜΙΑ δε περισσεύει.

Για να μπορέσουμε όμως να υλοποιήσουμε όσα προανέφερα, χρειάζεται η μαζική και δυναμική ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σας.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Βρισκόμαστε σ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι αλλαγών και πρέπει να είμαστε παρόντες σ όλα όσα μας συμβαίνουν.

Ας καταστήσουμε το Σύλλογο Δυνατό, Παρόντα και Διεκδικητικό στην κοινωνία της Ροδόπης.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ - ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΟΛΟΙ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Υποψήφια για ΔΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top