0

Ο υποστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κολοκούρης ανέφερε, κάτι που ίσως για πρώτη φορά ακούγεται δημόσια, το στρατιωτικό σχέδιο της Τουρκίας εφ' όσον επιλεγεί στρατιωτική αντιπαράθεση. Σε ποιες τοποθεσίες, με ποιες αλληλουχίες γεγονότων και με χρήση ποιων επιθετικών δυνάμεων ο στρατός της Τουρκίας θα επιχειρήσει να πατήσει (κάτι το οποίο όπως ανέφερε είναι σχεδόν σίγουρο πως μπορεί να το κάνει) σε ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα λοιπόν με τον στρ. Κολοκούρη, γνώστη των θεμάτων, η Τουρκία έχει ως επίσημο σχέδιο στρατιωτικής εισβολής, πλάνο που αναφέρεται σε προβοκάτσια σε έναν κύριο στόχο, που όμως θα είναι παραπλανητική ώστε να προσελκύσει εκεί τον κύριο όγκο της πολεμικής μηχανής της Ελλάδας. Οταν πετύχει, σύμφωνα με τα τουρκικά πολεμικά σχέδια αυτή η εξαπάτηση, όπως αναφέρει ο στρ. Κολοκούρης, θα ακολουθήσει δεύτερη τουρκική επίθεση, η αληθινή αυτή την φορά σε δεύτερο νησί το οποίο και θα επιχειρήσουν να καταλάβουν ολοκληρωτικά. Συμπληρωματικά θα υπάρξει ανάλογη εχθρική ενέργεια στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου αλλά και παραπλανητική κίνηση στην Θράκη.

Να επαναλάβουμε πως σύμφωνα με τον στρ. Κολοκούρη όλα αυτά είναι το επίσημο εγκεκριμένο τουρκικό σχέδιο σε περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης. Βεβαίως με τα σημερινά δεδομένα, ξεκάθαρη στρατιωτική σύγκρουση Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας δεν φαίνεται προς το παρόν στον ορίζοντα καθώς η Τουρκία υστερεί σημαντικά στον στρατιωτικό τομέα ώστε να επιχειρήσει έναν "έντιμο" πόλεμο, γι αυτό και όλα όσα παρακολουθούμε να εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα ανήκουν στην σφαίρα του υβριδικού πολέμου και της δημιουργίας τετελεσμένων μέσω επικοινωνιακής παραπλάνησης της διεθνούς κοινής γνώμης, ώστε να πιεστούν οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. και να μην στηρίζουν τα συμφέροντά τους, στον ελληνικό χώρο.

Δείτε το απόσπασμα:

https://www.youtube.com/watch?v=NnR-tWvSf_c

Ολόκληρη η εκπομπή - συνέντευξη στην Ειρήνη Μαρούπα:

https://www.youtube.com/watch?v=7TrmOOXrbhM

Σχετικά δημοσιεύματα:

Σενάρια τουρκικής προβοκάτσιας ώστε να φανεί η Ελλάδα ως επιτιθέμενη και η Τουρκία ως αμυνόμενη από τον καθηγητή Ιωάννη Μάζη

https://www.youtube.com/watch?v=1GCirjJM1QU


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top