0

Δεν θα βρεθεί μόνο ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζορτζ  Τσούνης την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη, την ημέρα που κατατίθενται μάλιστα στο ΤΑΙΠΕΔ οι δεσμευτικές προσφορές για την αγορά του λιμανιού.

Υπάρχει μια πολύ σημαντικότερη επίσκεψη, από τον Πρόεδρο και μέλη της πανίσχυρης Αμερικανικής Οργάνωσης ΒΕNS (Business Executive for National Security), η οποία είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που αποτελεί βασικό σύμβουλο σε θέματα ασφάλειας του εκάστοτε Προέδρου των ΗΠΑ. Επικεφαλής της είναι ο Στρατηγός Joseph Votel, Πρόεδρος του BENS και πρώην Διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης του Στρατού των ΗΠΑ (US Central Command, Μέση Ανατολή και Κεντρική και Νότια Ασία), ο οποίος μάλιστα συναντήθηκε ήδη στην Αθήνα με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, ο οποίος αύριο το πρωί θα υποδεχθεί μαζί με τον Ελληνοαμερικανό Πρέσβη των ΗΠΑ κ.Τσούνη και την αντιπροσωπεία της BENS στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του κ. Φλώρου στην προσωπική του σελίδα, στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της συγκεκριμένης πολύ ισχυρής Αμερικανικής Οργάνωσης, συζήτησαν “θέματα και προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας, για την διαρκή εμβάθυνση της Στρατηγικής και Στρατιωτικής Συνεργασίας και για την συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στον ρόλο της ως πυλώνας Ασφάλειας και Σταθερότητας στην περιοχή και πέραν αυτής”.

Περισσότερα:

https://www.evros-news.gr/2022/09/21/κορυφαία-στελέχη-της-πανίσχυρης-σε-θέ/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top