0

Όταν ζείτε σε ένα μικρό διαμέρισμα, το σαλόνι μπορεί να είναι ένας από τους πιο δύσκολους χώρους για να διακοσμήσετε. Δεν είναι όπως το υπνοδωμάτιο όπου μπορείτε να προσθέσετε νέα αποθηκευτικά μέσα και έπιπλα για να το κάνετε να φαίνεται μεγαλύτερο, ή όπως η κουζίνα όπου μπορείτε να επεκτείνετε τον χώρο με μια νησίδα ή έναν πάγκο μπαρ.

Αν ψάχνετε τρόπους για να ανανεώσετε το σαλόνι σας, δείτε μερικές ιδέες:

Προσθέστε έργα τέχνης ή εικόνες στους τοίχους. Μια συλλογή από κορνιζαρισμένες φωτογραφίες έχει μεγάλη απήχηση, ενώ ένα μεμονωμένο έργο τέχνης μπορεί επίσης να είναι αρκετό για να κάνει ένα δωμάτιο να μοιάζει πιο φιλόξενο.

Αναδιατάξτε τα έπιπλα: Μετακινήστε τα κομμάτια και δείτε αν υπάρχει μια καλύτερη διάταξη από ό,τι πριν. Μερικές φορές αρκεί μια μικρή αλλαγή για να έχετε μεγάλο αντίκτυπο. Αλλάξτε το τραπεζάκι του σαλονιού και το έπιπλο της τηλεόρασής σας. Αν το κέντρο ψυχαγωγίας σας είναι ξεπερασμένο ή δεν ταιριάζει με τα υπόλοιπα έπιπλα, σκεφτείτε να το αντικαταστήσετε με κάτι νέο και φρέσκο. Το ίδιο ισχύει και για τα τραπεζάκια του καφέ, αν καταρρέουν ή απλώς δεν ταιριάζουν καλά με τα υπόλοιπα που έχετε στο σαλόνι σας.

Απαλλαγείτε από την ακαταστασία: Καθαρίστε τα τραπέζια και τα ράφια, ώστε να είναι απαλλαγμένα από μικροαντικείμενα και άλλα αντικείμενα που δεν ανήκουν εκεί. Αυτό θα κάνει τον χώρο να δείχνει πιο καθαρός και θα αφήσει περισσότερο χώρο για διακόσμηση - πράγμα που μας φέρνει στην επόμενη συμβουλή μας...

Γίνετε δημιουργικοί με τη διακόσμηση: Προσθέστε μαξιλάρια, κεριά ή άλλες διακοσμητικές πινελιές για να δημιουργήσετε μια ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα στο σαλόνι σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε έργα τέχνης ή οικογενειακές φωτογραφίες για μια έξτρα πινελιά! Αντικαταστήστε τα παλιά μαξιλάρια με καινούργια που αντικατοπτρίζουν το σημερινό σας στυλ ή επιλέξτε ένα ουδέτερο χρώμα όπως το λευκό ή το γκρι για να δώσετε στη διακόσμησή σας μια καθαρή εμφάνιση χωρίς να είναι πολύ μοντέρνα ή ξεπερασμένη. Το ίδιο ισχύει και για τα ριχτάρια καναπέ και τις κουρτίνες - επιλέξτε αυτά που συμπληρώνουν αυτά που έχετε ήδη στη διάθεσή σας, αλλά δεν μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους ώστε να γίνονται περιττά όταν συνδυάζονται μαζί σε ένα δωμάτιο.

Ανανεώστε τα χρώματα: Αν έχετε το ίδιο χρώμα από τότε που μετακομίσατε στο σπίτι σας, σκεφτείτε να το αλλάξετε, βάφοντας έναν ή δύο τοίχους σε διαφορετική απόχρωση από αυτή που έχετε αυτή τη στιγμή σε

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top