0

Είναι σημαντικό να αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας και την οικογένειά σας, αλλά είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι σε καλή κατάσταση. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς μπορείτε να ανανεώσετε το σπίτι σας με μικρές αλλαγές.

Τι να αναζητήσετε σε μια ανακαίνιση σπιτιού ή σε μια εξωτερική διακόσμηση.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να εξετάσετε κατά την ανακαίνιση είναι αν θέλετε να ακολουθήσετε μια DIY προσέγγιση ή να προσλάβετε επαγγελματική βοήθεια. Ανάλογα με την πολυπλοκότητα του έργου, ίσως αξίζει να προσλάβετε έναν εργολάβο για να κάνει τη δουλειά για εσάς.

Παρόλο που δεν υπάρχουν αυστηροί και γρήγοροι κανόνες ως προς το τι συνιστά ένα έργο DIY, είναι γενικά ένα έργο που απαιτεί λίγο περισσότερο από βασικά εργαλεία χειρός και λίγη υπομονή. Αν δεν είστε σίγουροι για το αν κάτι πρέπει να το αφήσετε στους επαγγελματίες ή όχι, κάντε στον εαυτό σας τις εξής ερωτήσεις:

Μπορώ να διαχειριστώ αυτή τη δουλειά μόνος μου; Θα απαιτήσει προχωρημένες δεξιότητες (για παράδειγμα, ξυλουργική) ή εργαλεία στα οποία δεν έχω πρόσβαση (όπως πριόνια); Υπάρχει αρκετός χώρος στο σπίτι μου για μένα και όλο τον εξοπλισμό μου; Απαιτεί αυτή η εργασία εξειδικευμένες γνώσεις (για παράδειγμα, ηλεκτρικές καλωδιώσεις); Μπορώ να αντέξω οικονομικά τυχόν λάθη; Έχω αρκετό χρόνο; Υπάρχουν ζητήματα ασφαλείας;

Αν θέλετε να ανανεώσετε το σπίτι σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα, δείτε μερικούς τρόπους για να ανανεώσετε το χώρο σας χωρίς να κάνετε μεγάλες αλλαγές:

Αντικαταστήστε τους λαμπτήρες και τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου. Ο φωτισμός είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να κάνετε το σπίτι σας να μοιάζει καινούργιο. Η αλλαγή των λαμπτήρων μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η αντικατάστασή τους με λαμπτήρες LED ή με λαμπτήρες που ταιριάζουν με τη διακόσμηση του δωματίου σας.

Αλλάξτε τα κομμάτια των επίπλων. Αν έχετε ένα επιπλέον έπιπλο τριγύρω, φέρτε το στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιό σας για επιπλέον καθίσματα κατά τη διάρκεια πάρτι ή βραδιών ταινίας. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως αποθηκευτικό χώρο, προσθέτοντας καλάθια κάτω από τα πόδια του τραπεζιού, ώστε να υπάρχουν σημεία για να τοποθετήσετε περιοδικά και άλλα αντικείμενα που δεν χωράνε πουθενά αλλού στο σπίτι.

Καθαρίστε την ακαταστασία στα ράφια και τους πάγκους. Η ακαταστασία μπορεί να κάνει οποιοδήποτε δωμάτιο να μοιάζει μικρότερο, οπότε κάντε στον εαυτό σας (και σε όλους τους άλλους) τη χάρη να καθαρίσετε τις επιφάνειες στο σπίτι που έχουν καλυφθεί με αντικείμενα που δεν έχετε χρησιμοποιήσει εδώ και μήνες ή χρόνια!


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top