0

Από τα Χανιά, όπου και πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη και ομιλία σε μεγάλη συγκέντρωση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επιθετική στάση της Τουρκίας.

Μιλώντας σε μεγάλο ακροατήριο φίλων και οπαδών του κόμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε σχετικά:

"Δεν κατανοούν (σ.σ.: για τον Ερντογάν) πως ένας άνθρωπος που είναι 20 και 25 χρόνια στην ίδια θέση, θα φύγει με έναν πολύ επώδυνο τρόπο. Και για τον λαό του και για την ευρύτερη περιοχή. Εμείς θέλουμε την γείτονα χώρα σταθερή, με προοπτική, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με σεβασμό στα δικαιώματα και στα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτονικών χωρών, με συνθήκες καλής γειτονίας.

...

Η επιλογή λοιπόν δεν μπορεί να είναι ο κατευνασμός, ούτε της Ευρώπης, ούτε των Αμερικάνων απέναντι στην Τουρκία. Γι αυτό θεωρώ ότι προτεραιότητα του εγχώριου πολιτικού συστήματος ... πρέπει να είναι να μπει εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. Οποιος πουλάει έστω και μία σφαίρα στην Τουρκία είτε από την Αμερική, είτε από την Ευρώπη, χαϊδεύει τον Ερντογάν και υπονομεύει την σταθερότητα στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και πρέπει να είναι σταθερή στάση όλων των κομμάτων της Ελλάδας χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές."

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=dSqlS-itKfM&t=1005s


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top