0


Διαστάσεις λαμβάνει το ζήτημα με τις αναφορές για εγκλωβισμένους μετανάστες σε νησίδα του ποταμού Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του Υπουργείου Προστασία του Πολίτη και οι Τούρκοι φέρονται να έχουν απαντήσει πως έψαξαν και δεν εντόπισαν από την δική του πλευρά την ομάδα αυτή των προσφύγων και μεταναστών που φέρονται να έχουν εγκλωβιστεί εδώ και ημέρες σε νησίδα του Έβρου.

Τόσο η Ελληνική Αστυνομία όσο και ο Ελληνικός Στρατός σήκωσαν drones πέρα από τις περιπολίες και επίσης δεν εντόπισαν τίποτα σχετικό και μάλιστα αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρουν πως η στάθμη του Έβρου σε αυτό το σημείο και αυτή την εποχή είναι τόσο χαμηλή που δεν θα μπορούσε να εγκλωβιστεί κάποιος σε νησίδα και μάλιστα για ημέρες.


ΕΛ.ΑΣ.: Νέα ανακοίνωση για τους πρόσφυγες σε νησίδα του Έβρου

Στο θέμα της δραματικής υπόθεσης των προσφύγων σε νησίδα του Έβρου επανέρχεται το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, δίνοντας και πάλι διευκρινίσεις για τις ενέργειές της, ενώ με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε, επαναλαμβάνει ότι από την έρευνα προκύπτει πως το σημείο που αναφέρεται στις καταγγελίες είναι εκτός ελληνικής επικράτειας και έχει ενημερώσει δύο φορές τις τουρκικές αρχές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

«Με αφορμή δημοσιεύματα για την παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα εξής: Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε πληροφόρηση για ενδεχόμενη παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο, η Ελληνική Αστυνομία έκανε αλλεπάλληλες έρευνες, καθώς και με κάθε πρόσφορο τεχνικό μέσο, χωρίς να εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία.
Ταυτόχρονα, δόθηκαν οι συντεταγμένες στις αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες επισήμαναν ότι πρόκειται για σημείο εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Εν συνέχεια η ΕΛΑΣ προέβη σε δυο ενημερώσεις των αρχών της Τουρκίας στο Καπετάν Αντρέεβο, στο σημείο της τριεθνούς συνεργασίας.

Επισημαίνεται ότι, καθημερινά και ανά πάσα στιγμή οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ προστατεύουν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα και ασφαλώς την ανθρώπινη ζωή, που αποτελεί πρώτιστη αξία».

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top