0


Το Ισραήλ και η Τουρκία αποφάσισαν την πλήρη αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων και την επιστροφή των εκατέρωθεν πρεσβευτών και γενικών προξένων στις δύο χώρες έπειτα από την σταθερή βελτίωση των διμερών σχέσεων, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του πρωθυπουργού Γιαΐρ Λαπίντ.

«Η αναβάθμιση των σχέσεων θα συμβάλει στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο λαών, την επέκταση των οικονομικών, εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων και την ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου του Ισραήλ.

Στην Άγκυρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε μετά την ισραηλινή ανακοίνωση ότι, παρά την πλήρη αποκατάσταση των τουρκοϊισραηλινών σχέσεων, η Τουρκία «δεν θα εγκαταλείψει την παλαιστινιακή υπόθεση». Οι πρεσβευτές της Τουρκίας και του Ισραήλ στο Τελ Αβίβ και την Άγκυρα είχαν ανακληθεί το 2018 μετά τον θάνατο 60 Παλαιστινίων στην Γάζα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Η Elbit αναλαμβάνει την αναβάθμιση κύριων αρμάτων μάχης… Για ποιόν;

Η Elbit Systems Ltd. ανακοίνωσε την υπογραφή δύο συμβολαίων συνολικού ύψους 240 εκ.δολαρίων για την αναβάθμιση κυρίων αρμάτων μάχης για άγνωστο πελάτη.

Το πρώτο συμβόλαιο ύψους 60 θα εκτελεστεί εντός περιόδου 2 ετών και το δεύτερο ύψους 180 εκ. σε περίοδο 4 ετών. Η Elbit θα αναλάβει την αναβάθμιση των αρμάτων με την προσθήκη προηγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων.

Ο Bezhalel (Butzi) Machlis, πρόεδρος και διεθύνων της Elbit Systems ανέφερε πως “υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των τεθωρακισμένων πλατφορμών και η Elbit μπορεί να καλύψει την ανάγκη αυτή παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις”.

Η Elbit Systems είναι μια ισραηλινή πρωτοπόρος αμυντική βιομηχανία που ειδικεύεται σε πολλούς τομείς, από ηλεκτρονικά συστήματα, οπτικά συστήματα, μέχρι UAV και ρομποτική τεχνολογία.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top