0

Το τελευταία του αποδημητικό ταξίδι έκανε φέτος σπάνιος Ασπροπάρης που εντοπίστηκε και περισυλλέχθηκε από τους Νίκο και Δημήτρη Λούτσιγκα επτά ναυτικά μίλια νότια της Θάσου, στο πλαίσιο αναζήτησής του με το σκάφος τους «Ο Μικρός Βοριάς», ύστερα από σχετικό κάλεσμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Ο Ασπροπάρης που είχε σημανθεί με δορυφορικό πομπό το 2019 από την ομάδα της BSPB/BirdLife Bulgaria, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζωή για τον Ασπροπάρη», είχε απελευθερωθεί στη φύση στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης του φυσικού πληθυσμού του απειλούμενου είδους.

Είχε μεταναστεύσει ήδη δύο φορές με επιτυχία στην Αφρική και επιστρέψει και πάλι στα Βαλκάνια. «Δυστυχώς το φετινό του μεταναστευτικό ταξίδι έμελλε να είναι το τελευταίο», ανέφερε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

«Ο άτυχος γύπας δεν τα κατάφερε, αλλά τουλάχιστον θα μπορέσουμε να διερευνήσουμε τι συνέβη, μιας και ενώ για τους νεαρούς Ασπροπάρηδες ο πνιγμός στη θάλασσα -λόγω εξάντλησης- αποτελεί σημαντική αιτία θνησιμότητας, για τα ενήλικα πουλιά δεν είναι εξίσου αναμενόμενη, ειδικά για την περίπτωση του συγκεκριμένου πουλιού που βρισκόταν ακόμα τόσο κοντά στις ακτές», πρόσθεσε η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

https://www.zougla.gr/pets/article/spanios-asproparis-pou-ixe-siman8i-me-doriforiko-pompo-vre8ike-nekros-anikta-tis-8asou

https://www.facebook.com/BirdlifeGreece/posts/10160039739068482


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top