0

Σε μία σημαντική καταγγελία προέβη ο καθηγητής γεωπολιτικής και μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών Κώστας Γρίβας, κατά την τοποθέτησή του σχετικά με τα γεωπολιτικά δρώμενα, τόσο σε παγκόσμιο, όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Αναφερόμενος στον άτυπο πόλεμο τον οποίο έχει κηρύξει εδώ και χρόνια το καθεστώς της Αγκυρας στο ελληνικό κράτος τόνισε πως αυτό είναι ζωτική ανάγκη της Τουρκίας ώστε, για να μπορέσει να καταστεί μία υπολογίσιμη δύναμη στον νέο ευρασιατικό διεθνή πόλο που δημιουργείται και εφ όσον έχει ήδη επιλέξει να απομακρυνθεί από τα δυτικά συφέροντα, να εξαφανίσει τον Ελληνισμό ως κρατική υπόσταση σε Ελλάδα και Κύπρο και να "εδαφοποιήσει" τις ανάλογες θαλάσσιες περιοχές, κατά τα πρότυπα της Κίνας και της Ρωσίας στον δικό του "ζωτικό χώρο".

Αναφέρθηκε επίσης σε ένα πανίσχυρο όπως τόνισε λόμπι, έναν μηχανισμό ελεγχόμενο απευθείας από την Αγκυρα, ο οποίος δρα μέσα σε ΜΜΕ, επιστημονικά ινστιτούτα αλλά και κόμματα και ο οποίος επηρεάζει ή προσπαθεί να επηρεάσει τις ελληνικές κυβερνήσεις ώστε να δεχτούν στην ουσία την παραχώρηση ελληνικών εδαφών στην Τουρκία, ώστε η τελευταία να ικανοποιήσει αμαχητί το "αυτοκρατορικό" της όραμα.

Τέλος έκανε αναφορά και σε πιθανό πρώτο ή προληπτικό πλήγμα, κάτι το οποίο όπως τόνισε όχι απλώς είναι εντός του Διεθνούς Δικαίου αλλά και επιβεβλημένο την στιγμή που οι εχθρικές δυνάμεις ετοιμάζονται για δικό τους χτύπημα εναντίον της χώρας.

Η τοποθέτηση του καθηγητή Κώστα Γρίβα:


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top