0

Εγκαινιάστηκε η 1η επιχειρηματική θερμοκοιτίδα που ιδρύεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Thinc, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Όπως αναφέρει ο υφυπουργός:

«Εγκαινιάσαμε σήμερα την 1η επιχειρηματική θερμοκοιτίδα που ιδρύεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Thinc.

Η νέα δομή του Πανεπιστημίου στοχεύει να δημιουργήσει και να θρέψει νεοφυείς επιχειρήσεις από τους φοιτητές και ερευνητές, που να άπτονται στα πεδία της έρευνας και των νέων τεχνολογιών. Με αυτόν τον τρόπο θα διευκολυνθούν οι νέοι επιστήμονες στο ξεκίνημα και στην ανάπτυξη των ιδεών τους, αλλά θα έχουν και την δυνατότητα να αποκτήσουν έναν δίαυλο σύνδεσης, δικτύωσης και συνεργασίας με την αγορά.

Το έργο χρηματοδοτείται και από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Περιφεριάρχη Χρήστο Μέτιο που υποστήριξε από την αρχή την πρωτοβουλία.

Οι θερμοκοιτίδες λειτουργούν σαν ένα εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης. Είναι πολύ σημαντικό τέτοιες δράσεις να υλοποιούνται στην περιφέρεια, καθώς συμβάλλουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του τοπικού οικοσυστήματος. Παράλληλα παρέχουν σε ταλαντούχους νέους την ευκαιρία και τα εργαλεία να υλοποιήσουν τα όνειρα και τις ιδέες τους από τον τόπο τους, αντί να αναγκάζονται να μετακινηθούν στα αστικά κέντρα.

Θερμά συγχαρητήρια στον Πρύτανη, τους Αντιπρυτάνεις, τους Καθηγητές και τους φοιτητές του πανεπιστημίου και σε όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτήν την δημιουργία. Καλή αρχή!».

https://www.amna.gr/home/article/658383/Chr-Dimas-Egkainiasame-tin-1i-epicheirimatiki-thermokoitida-pou-idruetai-sto-Dimokriteio-Panepistimio-Thrakis--Thinc


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top