0

Για πάνω από είκοσι χρόνια οι πολίτες του Έβρου και της Ροδόπης δίνουν ομόθυμα, με δύναμη και αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στην υλοποίηση των επενδύσεων των εταιριών χρυσού στην περιοχή μας.

Δεν πρόκειται για εμμονή, αλλά για πεποίθηση όλων μας ότι η Θράκη διαθέτει τις δυνατότητες και τους φυσικούς πόρους για να πετύχει τον στόχο της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Ο βουλευτής Ροδοπης Ιλχάν Αχμέτ που εκπροσωπήθηκε από τον συνεργάτη του Δάμωνα Δαμιανό στην χθεσινή εκδήλωση της διανομαρχιακής επιτροπής Έβρου - Ροδόπης Ροδόπης που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕ Ροδόπης, στέκεται και πάλι δίπλα στις τοπικές μας κοινωνίες και εκφράζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή του  στις «επενδυτικές» δραστηριότητες της εταιρίας «ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε.», μετά την ανακίνηση εκ νέου του θέματος από την έκδοση της  απόφασης 1524/2020 του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η απόφαση αυτή ακυρώνει προηγούμενη ανάλογη απορριπτική του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας για την υλοποίηση του έργου της εξόρυξης χρυσού, με συνέπεια  η αρμόδια Υπηρεσία να καλείται εκ νέου να αξιολογήσει το αίτημα για την έγκριση της ΜΠΕ της εταιρείας.    

Από την πλευρά του βουλευτή προτάθηκε κάθε είδους υλική και πολιτική στήριξη στο έργο των νομικών παραστατών που θα αναλάβουν να αντικρούσουν τα επιχειρήματα του ΣτΕ και πολιτική συστράτευση των τριών βουλευτών της Ροδόπης με συναντήσεις με τον αρμόδιο υπουργό κ. Σκρέκα, την πρόεδρο της Διακομματικής για την Θράκη κ. Μπακογιάννη καθώς και όλους τους συναρμόδιους φορείς, προκειμένου να γίνει ξεκάθαρη για μια ακόμη φορά η θέση για την άρνηση στη συγκεκριμένη επένδυση.

(Δελτίο τύπου)


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top