0

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή παρουσιάζει στο θεατρόφιλο κοινό της Περιφέρειας το θεατρικό έργο «Γκιαούρ Ισμήρ», από την εταιρεία καλλιτεχνικών παραγωγών και θεαμάτων dictum factum με πρωταγωνιστές τη Βίβιαν Κοντομάρη και τη Μαρίνα Σαμάρκου, σκηνοθεσία Αντώνη Κρόμπα και πρωτότυπη μουσική Πέτρου Σακκελίου, την Δευτέρα 18 Ιουνίου, στο Ανοιχτό Θέατρο Ορεστιάδας Ν. Έβρου στις 09:30 το βράδυ, με δωρεάν είσοδο.

Λίγα λόγια για το έργο

Το χρονικό της παράστασης ευελπιστεί να θυμίσει σε κάποιους και να μάθει σε κάποιους άλλους ότι κάποτε σε εκείνα να χώματα γράφτηκε η πιο όμορφη ιστορία… Σελάμ Σουλέ.

Χρησιμοποιήθηκαν αποσπάσματα από τα «Ματωμένα χώματα» της Διδώς Σωτηρίου, από την «Αιολική γη» του Ηλία Βενέζη, από την «Έξοδο» του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών και μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων από άλλες σχετικές πηγές.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top