0

 


Αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα ήρθαν χθες το πρωί, κάτοικοι του χωριού Γεωργιανή, στον δήμο Παγγαίου Καβάλας, όταν διαπίστωσαν ότι άγνωστος που είχε γεμίσει με φόλες διάφορα σημεία του χωριού, προκάλεσε τον θάνατο σε έξι αδέσποτα σκυλιά και σε ένα κατοικίδιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, οι καταγγελίες έγιναν στον πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Ν. Ηρακλείτσας και Δ. Παγγαίου «Νώε», Χρήστος Παλληκαράς, ο οποίος ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πολύ δυσάρεστο πλην όμως συνηθισμένο φαινόμενο στα χωριά της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και ειδικότερα του δήμου Παγγαίου.

"Μόνο εμείς ως Φιλοζωικός Σύλλογος, τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε κάνει πάνω από δέκα ανάλογες αναρτήσεις για μαζικές θανατώσεις ζώων από φόλες. Στην προκειμένη περίπτωση της Γεωργιανής, ένας άνθρωπος προκάλεσε τον θάνατο σε έξι αδέσποτα, καθώς επίσης και σε ένα δεσποζόμενο σκύλο.

Μία κάτοικος του χωριού, δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει ότι η καθημερινή βόλτα που έκανε με το σκύλο της στο πάρκο της Γεωργιανής θα κατέληγε στο θάνατο του, λόγω φόλας. Πρέπει επειγόντως να γίνει κάτι, προτού να είναι αργά, το έχουμε τονίσει χιλιάδες φορές. Έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες αρχές και ελπίζουμε να δοθεί μια λύση".

Κτηνωδία στην Καβάλα: Γέμισαν με φόλες χωριό - Δηλητηριάστηκαν επτά σκυλιά

Αναφερόμενος στις λύσεις που μπορούν να υπάρξουν, ώστε να εξαλειφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα, ο κ. Παλληκαράς σημειώνει ότι θα πρέπει να υπάρξει μια καλύτερη καταγραφή των αδέσποτων που υπάρχουν σε χωριά, καλύτερη αστυνόμευση και έλεγχος και φυσικά ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

"Στην περίπτωση της Γεωργιανής, έχουμε προχωρήσει από την πλευρά μας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να εντοπιστεί ο δράστης και να πληρώσει για την πράξη του. Ωστόσο είναι καλό να μην τα περιμένουμε όλα από της φιλοζωικές. Όποιος βλέπει κάτι, οφείλει να το καταγγείλει", καταλήγει ο κ. Παλληκαράς.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα στην Καβάλα έγινε μια ακόμη κτηνωδία σε κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής Νέστου, όταν ο ιδιοκτήτης εντόπισε νεκρά τα δώδεκα σκυλιά που είχε για φύλαξη.

https://www.news247.gr/koinonia/ktinodia-stin-kavala-gemisan-me-foles-chorio-dilitiriastikan-epta-skylia.9698510.html


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top